Tema6

Páginas: 4 (824 palabras) Publicado: 9 de junio de 2014
TEMA 6: CLIMES I PAISATGES DE LA TERRA (1r. d'ESO)


El medi natural està format principalment pel relleu, els sòls, el clima, la vegetació i la fauna. En l’actualitat és difícil trobar un mediautènticament natural en el qual no haja actuat l’ésser humà. Per això, quan parlem de paisatge ens referim al medi natural combinat amb l’acció humana.




Climes de la Terra



Zonesclimàtiques de la Terra.- La combinació dels elements del clima (temperatura, humitat, pressió, vents i precipitacions) i els factors climàtics (latitud, altitud i distància respecte del mar) donen, com aresultat, diferents tipus de climes a la Terra. Si triem la temperatura com a element principal del clima, la Terra es divideix en tres zones climàtiques: càlida, temperada i freda, encara que cada zonase subdivideix alhora en diversos climes.


Zona càlida
El paisatge equatorial.- El paisatge equatorial es troba en àrees del planeta situades al voltant de l’Equador: Amazones, Congo, golf deGuinea i sud-est d’Àsia, amb temperatures molt altes i precipitacions molt abundants. Els rius equatorials són els més cabalosos i regulars de la Terra. La vegetació és exuberant (selva o jungla) i elsanimals que trobem acostumen a ser petits.



El paisatge tropical.- Al nord i al sud de la zona que ocupa el clima equatorial hi ha les zones de clima tropical, amb temperatures elevades duranttot l’any; en canvi, les pluges hi marquen dues estacions ben diferenciades, l’estació humida i l’estació seca. Els rius tenen grans crescudes a l’època de pluges. La vegetació característica és lasabana, formada per herbes i arbustos, on viuen grans herbívors i els seus depredadors.





El paisatge desèrtic càlid.- Els deserts càlids es troben situats entorn dels tròpics. Les pluges hi sónescasses i les temperatures són molt altes durant tot l’any. A més, s’hi produeixen grans oscil·lacions tèrmiques entre el dia (molt calorós) i la nit (freda). Als deserts càlids no hi ha cursos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema6
  • TEMA6
  • Tema6
  • Tema6 riesgos
  • Problemas Tema6
  • Tema6 P7b
  • Ejemplos Tema6
  • Tema6

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS