TEMARI APUNTS CLASE RESUMITS

Páginas: 44 (10950 palabras) Publicado: 23 de abril de 2015
TEMA 1: L'organització com a instrument d'implantació de l'estratègia

Concepte d'organització
Segons Robbins una organització és una entitat social coordinada de forma conscient, amb uns límits més o menys identificables, que funciona sobre unes bases relativament continues per a assolir un objectiu (o conjunt d’objectius) comú/ns.
Es podria dir que es un conjunt d’elements interrelacionatsentre si i amb el seu entorn. Es una construcció social configurada per persones, tecnologia, etc. que tendeix a néixer i desaparèixer conforme a decisions deliberades de les persones. En principi es creen amb una certa voluntat de continuïtat o permanència en el temps per aconseguir objectius difícilment aconseguibles individualment.
També la podem definir com a sistema socio-técnic obert:-Sistema: Es un conjunt d’elements independents però interrelacionats entre si
-Obert: Es relaciona amb l’entorn (hi aporta output i n’agafa input)
-Tècnic: Es dona un conjunt d’activitats per a la producció a les quals es necessària l’utilització de tecnologia.
-Social: Es basa en un conjunt de relacions basades en el comportament i la comunicació entre les persones que formen part d’ella o quel’envolten.
Segons Veciana existeixen 2 accepcions del concepte d’organització:
– Organització com a tasca: és l’activitat que estableix sistemàticament i racionalment la disposició del tot, subjectant a regles el número, ordre i dependència de les seves parts amb mires a assolir determinats fins.
– Organització com a institució (=a Robbins): és el resultat d’aquesta activitat, és a dir, l’estat resultanto institució. En aquest sentit, una organització és una formació social estructurada per a assolir determinats fins.

Tipus d’organitzacions
Hi ha molts tipus de classificació de les organitzacions (segons la mida per exemple) però nosaltres ens centrarem en la diferenciació entre:
-Lucratives: Tendeixen a ser empresarials, basades en la maximització del benefici o en la creació de valor enfavor dels seus propietaris.
-No lucratives: Els objectius estan orientats a la creació de serveis socials o al benestar general.
Nivells d’anàlisi en l’estudi de les organitzacions
-Nivell individual: Estudi de l’individu que forma part d’una determinada organització (creences i valors personals, aptituds, actituds, coneixements, motivacions, etc.)
-Nivell grupal: Estudi del funcionament de grups depersones dintre de l’organització i de les relacions dins del grup i amb altres grups (Lideratge, poder, comunicació, conflicte, col·laboració, etc.)
-Nivell organitzatiu: Estudi del funcionament de la pròpia organització en el seu conjunt (estructura organitzativa, cultura de la organització, polítiques de gestió, processos de canvi, etc.)
-Nivell supra-organitzatiu: Estudi de les xarxessocials, les poblacions d’organitzacions, etc.

Directius, Administradors o gerents
Son individus que aconsegueixen objectius a traves d’altres persones (Fer fer). Per realitzar questa funció principals els directius tenen diverses funcions especifiques que son:
-Planificar: Es el procés de definir objectius, estratègies i plans i pressupostos per a poder assolir els objectius
-Organitzar: Determinarquines tasques, qui, com i quan s’han de realitzar, com es relacionen entre si, en quin nivell s’han de realitzar diferents tipus de decisions
-Dirigir: Motivar als col·laboradors, dirigir-los cap a la consecució dels objectius de l’empresa, identificar els canals de comunicació adients, solucionar conflictes.
-Controlar: Revisar que les activitats es realitzen de la manera prevista, identificardesviacions i les seves causes i solucions.
Per poder dur a terme aquestes funcions els directius necessiten tenir una sèrie d’habilitats bàsiques:

Fins i tot basades en l’experiència, ja no sols en els
coneixements.

Empatia, capacitat de motivació...

Segons Mintzberg els directius tenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Temario clase de legal
  • Temario De Clase De Computacion
  • Temario clases de teatro musical
  • Temaria de clase de materno infantil en enfermeros
  • Apunts Clase TEMA 1
  • APUNTS
  • Apunts
  • apunts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS