TEMARIBIOGEOGRAFIA

Páginas: 4 (876 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2015
TEMARI D’EDAFOLOGIA

Definició de conceptes:
Agrologia: És la ciència que estudia el sòl com ens conreat, des un punt de vista agrari. Sos importants conceptes com producció i fertilitat enaquesta facció de l'estudi del sòl.
Pedologia: Suposa l’estudi del sòl com ens trepitjat, com un element més del paisatge natural.
Edafologia: Combina factors de gènesi i posteriorment com eina usa lacartografia per a diferenciar los tipus de sòls.

SÒL: ENS NATURAL, ORGANITZAT E INDEPENDENT QUE TÉ UNA SÈRIE DE PROPIETATS, COMPORTAMENT I GÈNESI, TOT AQUEST COM RESULTAT D’UN CONJUNT DE FACTORS ACTIUSFRONT A UN MATERIAL DE CARÀCTER PASSIU.

Història del sòl, i de l’estudi d’aquest
Els primers pobladors van utilitzar el sòl únicament com suport dels desplaçaments necessaris, sobre el quedesenvolupaven seves activitats: la recol·lecció i la caça com principals. Cap l' activitat agrària i el sedentarisme no hi hauria una ocupació més completa del sòl. Aquests primers pobladors van tractar deno ubicar-se en terres perjudicials o dolents en seus assentament, sobretot quan finalment la forme d’ocupar el territori és d’un estil sedentari.
El conreo de plantes i cultius serà la principal raódel sedentarisme de la població. També es quan la població s’adonaria que el tip de sòl és un element clau para el desenvolupament de las activitats agràries, i per tant, de la ramaderia, ja que unesdeterminades activitats agràries anirien acompanyats d’una sèrie de prades i zones fèrtils per poder sostenir també la ramaderia que ajudarà a la supervivència dels pobles, amb aquestescaracterístiques des el Neolític aproximadament.
Els sumeris van ser els primers protagonistes que van utilitzar tècniques de regadiu, que normalment utilitzaven un riu aprop per als cultius.
Els grecs van tenirpoca importància en tècniques de conreo de plantes, ja que importaven aliments de l'àrea de Mesopotàmia, però Aristoteles va parlar d’importants conceptes com sequedat i humitat, i calor i freda....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEMARIBIOGEOGRAFIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS