Temas Variados

Páginas: 2 (317 palabras) Publicado: 18 de junio de 2013
LA VIA AUGUSTA.
La Via Augusta era la calçada romana més llarga d’Hispània. Amb una longitud aproximadament de 1.500 km, és l’element romà de més importancia del PatrimoniMundial de la UNESCO. Anava desde Cadis fins als Pirineus bordejant el Mediterràni, després continuava cap a França fins aplegar a Itàlia i enllaçar a Roma. Aquesta Via que reuneixmés de 96 monuments forma part de la iniciativa de la Unió Europea.
Al llarg de l’època ha anat rebent diversos noms com per exemple: Via Hercúlea, Via Heraclea, camí d’Annibal,Via exterior, camí de Sant Vicent Màrtir o Ruta del Espart. Però finalment va ser l’emperador August qui li donava el nom definitiu a conseqüencia de les reparacions i millories quees van dur a terme, baix el seu mandat, fent-lo més còmode, eficaç i funcional. Entre els anys 8-2 a.C (abans de Crist), quant es va convertir en una via de comunicacióinnovadora que va impulsar el desenvolupament econòmic, social i cultural. Així com també va afavorir al comerç entre les ciutats,províncies i els ports del Mediterràni.
A mitjans delssegle II a.C, després d’haver sigut Via Militar utilitzada per Roma durant la conquista d’Hispània, estaba ben establerta amb pedres miliars cada huit estadis.
Aquesta via ésconeguda gràcies als itineraris; on estaba descrita una via, desde el principi fins al final, donant indicacions de les distintes mansions, és a dir dels punts concrets, situats adistàncies variables i que com màxim eren d’una jornada completa de camí, on el viatjer sabia que trobaria seguretat, aliments i un lloc per a reposar.
Tenint en compte aquestainformación sense aquesta el naiximent de moltes de les nostres ciutats i poblacions com:
Valentia(València), Saguntum(Sagunt), Lucentum(Alacant), Saetabis(Xàtiva), o Ilici(Elx)
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Temas variados
  • Temas variados
  • Temas variados
  • Temas variados
  • Temas varios
  • Temas Variados
  • Temas Variados
  • Temas Variados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS