TEMATICA EL CAFÈ DE LA MARINA

Páginas: 3 (621 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015
Alejandra Almendros Mora
2n Batxillerat B – Glòria Mas
Llengua Catalana i Literatura

TEMÀTICA

El principal tema i més destacable de la novel·la es l’amor pero també es presenten uns altres que sónclau per l’enteniment complert de la trama.
Així doncs he volgut posar-li’s un nom pesonalitzat a cadascún d’ells. El primer que vull nombrar es:
Una vida difícil

Guimerà, al igual que va ferSegarra a moltes de les seves obres, mostra l’estil de vida dels mariners, fent referencia a la precarietat extrema dels habitatges obrers que fa referencia a cadascuna de les acotacions escèniques ambque s’obren els tres actes. S’hi planteja el començament d’un problematic entorn. A El Cafè de la Marina, Claudi alerta que Rufina i algún altre comerciant de peix espavilat paguen malament <> (escena XII, acte 1r). La tripulació d’El Cafè de la Marina es conforma oposant a les dificultats pecuniaries, així comels altibaixos personals, una especie de supervivencia passiva. Libori esgrimeix diverses vegades una frase cèlebre que sintetitza a la perfecció aquest sentiment global: <<És la vida>>.

Malesllengües

Aquest es el seguent tema que vull destacar, ja que a El Cafè de la Marina, el <> segueix sent una amenaça permanent i, principalment ho veiem en Libori a l’hora de pendre decisions.Aquest obliga a la seva filla Caterina a abortar, convençut <> (escena XVI, acte primer). En la tesitura d’un embaràs no desitjat, no escolta a la seva filla,negant-se a que tingui el fill encara que Caterina el vulgui tenir. S’oblida dels sentiments de la noia i de les seqüeles psicologiques que el fet li pugui deixar: <> (escena XVI, acte primer). Interrompe la gestació és l’unica mesura que se li acut devant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tematicas
  • tematica
  • tematica
  • tematicas
  • tematico
  • Tematicas
  • Tematicas
  • tematicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS