Temes Antologia Poetica Marius Torres

Páginas: 3 (592 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
TEMES DE ANTOLOGIA POÈTICA DE MÀRIUS TORRES:

* Amor i amistat:
Els dos poemes identificats amb aquest tema són Lorelei i Cançó a Mahalta. A Lorelei explica la creació i la mort de l’amorpassional, i a Cançó a Mahalta ens parla d’una relació amorosa impossible, de no poder estar junts i mantindre una relació.

* Música:
Els poemes de música són Couperin, a l’hivern i Mozart. Lamúsica apareix vinculada amb la natura, però aquests dos poemes ens fan endinsar-nos en el món de la música, jugant amb els nostres estats d’ànim i la fluïdesa amb que escriu el poema.

* Natura:
Elspoemes relacionats són Febrer i Un altre abril. Fa ús dels diferents moments del dia per a controlar els estats d’ànim del poema reflectint-ho en les estacions de l’any o en els materials de lanatura.

* Política o esperança:
La galerna i el llamp i La ciutat llunyana són els poemes d’aquest tema. Amb La galerna i el llamp deixa entreveure la devastació, als quatre genets de l’apocalipsi,que darrere de tot això queda una petita esperança per a veure la part bonica. Tots dos poemes estan datats sobre la guerra civil, el mal, i l’única esperança que els hi quedava després de la guerra.* Malaltia:
Els poemes destacats són Dolç àngel de la mort i Arbor Mortis. Aquí Marius Torres ens divideic el tema. Per una part invoca a les ganes de morir en un moment de desesperació i ganesde morir, per l’altre, reflexiona sobre el fet de morir.

COMENTARI:

COUPERIN, A L’HIVERN

El poema Couperin, a l’hivern forma part del llibre de poemes Com un foc invisible... Antologiapoètica de Màrius Torres.
Està format per tres estrofes de quatre versos cada estrofa, quartets. Les estrofes són anisosil·làbiques, ja que les síl·labes no eren perfectes (12-6-12-9 12-6-12-912-6-12-9), en canvi, la musicalitat si que ho és. Els versos són d’art major menys els segon vers de cada estrofa. La rima es consonant encadenada (A-b-A-B C-d-C-D E-f-E-F).
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antologia Poetica Marius Torres
  • Antologia Poètica: Com Un Foc Invisible Màrius Torres
  • Antologia, Màrius Torres
  • Marius Torres
  • marius torres
  • marius torres
  • Marius torres
  • marius torres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS