Temps dificils/tiempos dificiles/hard times - charles dickens

Páginas: 9 (2116 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2010
Temps Difícils
Charles Dickens

Gerard Vallverdú Vallvé

Universitat de Vic
Facultat d'Empresa i Comunicació
Periodisme
Història Contemporanea
1r curs

Vic, 3 de Novembre de 2010

Fitxa tècnica
Títol del llibre: Temps Difícils
Autor: Charles Dickens
Col·lecció: Les millors obres de la literatura universal
Editorial: Edicions 62, S.A.
Lloc d’edició: 08001 Barcelona 08Data d’edició: 1a edició: Setembre de 1982
Pàgines: 314

Autor
Charles John Huffan Dickens (1812-1870) va ser un dels màxims representants de la literatura anglesa amb una gran quantitat d’obres escrites (algunes, fins i tot, han passat al cinema). Les seves obres, d'estil senzill i tendre, sense grans complexitats, reflectexen la societat de la seva època. Barrejà humor i ironia queutilitzava per a realitzar una crítica social a la societat del segle XIX. A més, les seves obres són documents importants per conèixer la vida i els abusos que sofreix la societat de l'època.
Dickens realitza una minuciosa observació de la realitat del seu temps, en què es barregen diferents elements, que van fer riure i plorar a tota una generació.

Fill d'un funcionari, la seva infantesa fou tristaa causa dels problemes econòmics, fet que provocà certs temes en l’escriptura de les seves obres. Va recuperar l'estabilitat econòmica a causa d'una inesperada herència que el va permetre anar a l’escola i, posteriorment, treballar a casa d'un advocat. 

Al 1833 va començar a escriure una sèrie d'anotacions sobre la vida londinenca, fet que li van donar una certa fama universal. La sevaprimera obra escrita fou Sketches by Boz escrita el mateix 1833. Després seguiren altres publicacions com Pickwick Papers (1836-1837) i Oliver Twist (1837). L’any 1843 s’inaugurava amb gran èxit la seva sèrie de Christmas Books i, després, d’un viatge per Europa on Dickens recull bona part de les seves experiències d’infantesa i joventut publicà, la seva novel·la més coneguda,  DavidCopperfield (1849-1850). Durant la dècada dels 50 fundà dos setmanaris, un dels quals tirava 300.000 exemplars. Estava sotmès a una gran càrrega de treball destinada a satisfer als seus lectors, i va caure en crisi. Es va produir una ruptura amb els seus editors perquè va exigir una millor remuneració i li va ser denegada fet que li va portar a la ruptura amb els seus editors. Al 1854 escriu Hard Times novel·la deforta temàtica social. L’any 1858, la salut de Dickens havia empitjorat, situació agreujada per la mort del seu pare, una filla i la seva germana. L'escàndol públic que va constituir el seu suposat enamorament d'una actriu de 18 anys, va contribuir a la seva ruptura amb Kate.
Publicà A Tale of Two Cities (1859) i Great Expectations (1860-1861). Durant els anys 1867-1868 féu diverses lecturespúbliques de la seva obra als Estats Units, esforç que debilità més encara la seva salut. Poc després de tornar, moria el juny de 1870 sense poder acabar la seva última novel·la, Edwin Drood.

Obra

La novel·la, escrita per Charles Dickens, anomenada Temps Difícils (Hard Times) va ser publicada l’any 1854. És desenvolupa en ple procés d’industrialització a Anglaterra. En la novel·la es poden veurereflexats dos punts de vista: per una banda, es pot veure, la classe proletària on el treball diari és la seva única forma de vida i, per l’altre, l’anomenada classe alta, on els empresaris disposen d’una gran qualitat de vida mentre que els obrers mantenen unes condicions pèssimes. També es pot observar un altre punt de vista, el de la gent del circ. Aquest punt de vista és el d’unes personesque viuen al marge del tipus de vida sistemàtic anomenat anteriorment.

La història està ambientada en Coketown, una ciutat industrial fictícia del nord, que és àmpliament acceptada com Preston que havia rebut la visita de Dickens feia poc temps abans. El Sr. Gradgrind és un home a qui només li interessa la realitat i les coses series, mai utilitza la imaginació. És un convençut utilitarista:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Hard Times
  • Charles Dickens Tiempos dificiles
  • Tiempos difíciles de Charles Dickens
  • Charles Dickens Tiempo Dificiles
  • Análisis Filosófico De Tiempos Difíciles-Charles Dickens
  • Charles dickens
  • Charles Dickens
  • Charles Dickens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS