Temps Era Temps

Páginas: 3 (550 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
TEMPS ERA TEMPS

La llegenda del bon comte de Barcelona 
La llegenda del bon comte de Barcelona la trobem a la Crònica de Bernat Desclot, una de les Quatre Grans Cròniques de la literaturacatalana medieval. No es tracta d'un esdeveniment històric, ja que no diu de quin comte es tracta ni en quina data es va produir, però serveix per justificar un fet que sí que ho és, d'històric: lasenyoria dels comtes- reis catalans sobre la Provença. 

Aquesta llegenda se'ns ofereix com un panegíric del valor i del sentit de l'honor dels comtes catalans i ens presenta una aventura cavalleresca entota regla, amb cavallers valerosos i damisel·les que necessiten ser defensades en batalles judicials. 

El cor menjat 
Guillem de Cabestany va ser un trobador de finals del segle XII, autor dediverses cançons amoroses, com "Lo dous cossire", en la qual presenta l'amor com un dolç patiment. De la seva vida, no se'n sap gairebé res, tret que va néixer al Rosselló i que el 1212 va participar ala batalla de Las Navas de Tolosa, però tradicionalment se li ha atribuït la llegenda del cor menjat. 

A El cor menjat es reflecteix el que era l'amor cortès, una concepte d'amor del qualnosaltres som hereus, en el qual les dones decidien més del que semblava, els joves amants es deixaven portar i als marits els tocava fer el paper més galdós. 

Un filòsof a la cort del rei de Sicília Un filòsof a la cort del rei de Sicília és la recreació lliure d'un episodi de Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell. Tirant lo Blanc és el màxim exponent de la literatura cavalleresca catalana. 

Unfilòsof empresonat per un homicidi comès en un moment d'encegament –actitud ben poc filosòfica–, un company de presidi oblidadís, un rei ben poc magnànim, que només pot respondre segons la sevanaturalesa i una reina mare que se la sap molt llarga, aquests són els elements essencials de la història. 

La sopa del carboner 
El rei Jaume I és un personatge històric envoltat de llegenda. Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Temps
  • el temps de les cireres
  • El temps de les cireres
  • Temps moders
  • El temps de les cireres
  • Temps moderns
  • le temps de carême
  • La noia del temps

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS