Temps moderns

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2012
TÈCNIQUES DE TREBALL: COMENTARI D’UN FILM DE CRÍTICA

a) Explica breument el tema de la pel•lícula:
Aquest film reflecteix les condicions desesperades en el territorio del treball durant l’època de la Gran Depressió, època de crisis durant la decàda anterior a la Segona Guerra Mundial, encara que als Estats Units d’Amèrica va començar l’any 1929 amb el conegut Dijous Negre. La pel•lículareflecteix els enfrontaments del protagonista amb la màquina i la societat en general, així com també, la impotència que sentia front aquesta. La societat del moment, es trobava submergida i sotmesa a la Revolució Industrial, que estava agafant curs a nivell mundial. L’únic que volien aquests personatges, era treballar per aconseguir un nivell de vida digne i la lluita pels seus somnis, en conclusió,la búsqueda de la felicitat.
b) Analitza el significat de les escenes següent en el context de la crítica que fa Chaplin de la deshumanització del treball:

- Multitud d’obrers que entra a la fàbrica/ramat d’ovelles: Es compara l’home amb un animal, que només obeeix ordres per al seu funcionament, fins a tal punt, que un dels obrers acaba perdent la raó, ja que el patró, creu que estalvianttemps per a les necessitats dels treballadors, es pot incrementar la productivitat de la fàbrica.

- L’amo vigila per mitjà de les pantalles gegants: Això representa el domini i el control al que el patró sotmet als treballadors : vol controlar el seu temps, la velocitat de la producció i els seus espais lliures. Vol que la producció sigui contínua per aconseguir uns beneficis majors.

- Cadenaproductiva/conseqüències de voler espantar una mosca: A la cadena productiva, les conseqüències per espantar una mosca són temibles. Quan un obrer es distreu i deixa de realitzar la tasca que estava fent, implica una complicació de la feina per als seus companys que es troben darrere seu, ja que no poden realitzar la seva feina, sense la del seu anterior company. Per conseqüència d’aquests fets, esreduïa notablement la producció.

- Prova de la màquina per menjar: Amb la prova d’aquesta màquina, els seus fabricants volien demostrar al patró de la fàbrica, que si podien suprimir les hores de menjada i descans dels treballadors, augmentaria notablement la producció, ja que no necessitaven les mans per poder realitzar les menjades i podien estar pendents de la seva feina.

- Obsessióper enroscar tot allò que troba: Aquest acte es produeix degut a que Charlot, la seva feina a la fàbrica és enroscar, de manera que aquesta activitat contínua i repetitiva, fa que el seu cos respongui de manera involuntària sense que el cervell ho demani.

- Absorció de l’obrer per la màquina: Charlot és absorvit per la màquina en un intent per seguir treballant amb les peces que no havia arribata ajustar, de manera que acaba sent engollit per la màquina i provocant un enderreriment de la producció.


c) Com arriba Chaplin a convertir-se en capdavanter d’una manifestació obrera? Pots treure alguna conclusió sobre quina és l’actitud de Chaplin davant la conflictivitat social?
Chaplin al sortir de l’hospital, pasa un camió que fa que voli a les seves mans, una bandera roja, i percridar l’atenció al camió per a tornar-li, la sacseja. En aquell moment, apareix una gran multitud manifestant-se per les injustícies laborals de l’època, de manera que Chaplin, queda ubicat al centre i capdavanter de la revolta. Quan arriba la polícia, Chaplin, és considerat el líder de la multitud, de manera que l’acaben empresonant.
d) Com és la vida de Charlot a la presó? Com es valora unasocietat en la qual alguns membres prefereixen ser a la presó en lloc de gaudir de la llibertat del carrer?
Tota vida en una presó és molt complexa i dura, però Charlot, gaudia de grans privilegis que no tenia en llibertat, a més que, vivia en una societat plena de conflictes i injustícies, en una societat en la que has de lluitar per tu mateix i per aconseguir un nivell de vida digna. Aquest fet, fa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SOCIALS Temps Moderns
  • Temps Moderns
  • Temps Moderns
  • Comentari de la pel·lícula "Temps Moderns"
  • Temps Era Temps
  • El Temps
  • FILOSOFIA MODERNSA
  • Tiemps moderns

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS