Tendències Més Rellevants De La Poesia En El Període Que Va Des De La Postguerra Fins A Finals Dels Anys 70

Páginas: 3 (557 palabras) Publicado: 21 de abril de 2012
La situació era de repressió i exili després de la Guerra Civil Espanyola i amb la instauració de la dictadura franquista, que va provocar la pèrdua de llibertats democràtiques i la persecució de lallengua i la literatura en català (considerades mostres de separatisme). Era una repressió legal per a fer desaparéixer el català de la vida pública. Amb el temps, la persecució del català va fent-semenys radical. Molts autors s´exilien, però altres que es queden, pateixen un altre exili, un “exili interior” que els fa “autocensurar-se” per tal de no patir la repressió i la presó de la dictadurafranquista.
La poesia en aquest període és el gènere literari dominant per la brevetat dels textos i la possible difusió en àmbits privats ja que era de fàcil difusió oral.

En els inicis de laresistència cultural, 2a meitat de la dècada dels anys 40, amb la primera en la que trobem revistes clandestines, reunions ocultes i edicions prohibides.
De forma molt restringida apareix una activitateditorial en català, a conseqüencia de la derrota del nazisme i del feixisme Italià.
A València, malgrat les circunstàncies adverses, va aparéixer l´editorial Torre (1944), dirigida per Xavier Casp(partidari del seccionisme (calatà/valencià) a partir de la transició) i Miquel Adlert. Aquesta plataforma va donar la possibilitat a autors de la genaració anterior, com Xavier Casp, Enric Valor…quees reincorporaren a la literatura, i també va perpetre que altres més joves es donaren a conéixer: Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés…
Cabe destacar les tendéncies d’aquest període: La simbolista(Anys 40-50), amb el domini de l´expressió, enriquida per les metàfores i la construccció del símbol, exemple l’obra: ”Del joc i de foc” de Carles Riba (català); altra és la avantguardista.(Anys 40-50)amb una ruptura formal i lingüística i l´experimentalisme de les avantguardes (modernització i originalitat). Un tret característic és la provocacció, com la incorporació de temes insòlits o el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tendències mes rellevants de la poesia des de la postguerra fins als 70.
  • Renovació teatral del periode que va des de la postguerra fins els anys 70
  • Tendencies Mes Rellevants De La Postguerra Fins Als 70
  • La narrativa des de la postguerra fins als anys 70
  • teatre dels anys 70 fins l'actualitat
  • LA POSTGUERRA FINS ALS ANYS 70
  • La Narrativa Dels Anys 70 Fins A L'Actualitat
  • Tema 1: Context Sociopolític Dels Anys Posteriors A La Guerra Civil Fins Als Anys 70 Condiciona La Producció...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS