Tennis

Páginas: 26 (6460 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2013
TENNIS














Núria Torrents Soler
Primer Batxillerat E/I
Escola Pia Santa Anna

Índex
1. La història del tennis
2.Introducció a l’esport
3. Pràctica de l’esport
4. Beneficis de practicar tennis
5.Inconvenients de practicar tennis
6.Bibliografia

1. La història del tenis
El Tennis es originari d’un joc francès anomenat Paume (palmell de la ma),del segle XII. Era un joc de on es colpejava la pilota amb la mà. El Paume va evolucionar al jeu, en aquest joc ja s’utilitzàven les raquetes. El joc es va esxtendre per Europa i aixó va provocar que el 1873 el Major Walter Wingfield inventès un joc anomenat Sphairistike (del grec, "jugar a la pilota) de la qualva sorgir el tennis.
La versió actual de l'esport té dues arrels diferents. Per uncostat, el 1859, Thomas Henry Gem i Juan Bautista Augurio Perera, residents a Birmingham (Anglaterra), jugaven a una mena de predecessor de l'actual joc de pilota, anomenat racket. El 1872 es traslladaren a Leamington Spa, i, juntament amb dos doctors del Warneford Hospital, seguiren practicant l'esport. Perera, juntament amb els doctors Frederick Haynes i A. Wellesley Tomkins fundaren el primerclub de lawn tennis al món l'any 1874, el Leamington Tennis Club, on establiren les primeres regles del joc.
Paral·lelament, l'any 1863, a l'Índia, l'oficial britànic Walter Clopton Wingfield, recuperà aquest esport, i l'introduí a Nantclwyd (Gal·les) vers el 1874. La seva versió de l'esport es basava en una variant de tennis de sala, també anomenat tennis reial (inventat a França al segle XII ipracticat per l'aristocràcia). Al poc temps, Mary Ewing Outerbridge l'introduí als Estats Units. L'esport s'expandí ràpidament per les classes acomodades britàniques i americanes.
L'impuls definitiu per a l'esport tingué lloc al All England Lawn Tennis and Croquet Club (a Wimbledon, Londres). Allí nasqué la primera gran competició el 1877 amb victòria d'Spencer Gore. El 1881 es formà la UnitedStates National Lawn Tennis Association, que donà forma i estandaritzà les regles del joc i organitzà les primeres competicions americanes,[1] com l'obert dels Estats Units de tennis masculí, que s'inicià el 1881, a Newport (Rhode Island). La primera Copa Davis, un torneig anual entre equips nacionals, es disputà el 1900. Les actuals regles de la I.L.T.F. daten del 1924. El 1963 es començà a disputarla Copa Federació de tennis (versió femenina de la Copa Davis de tennis).
A diferència de la majoria d'esports, el tennis fou dels primers esports que permeté competir a les dones. La primera competició en què prengueren part fou el 1879 a Dublín, amb victòria de Mary Langrishe. El primer torneig femení de Wimbledon fou l'any 1883 amb victòria de Maud Watson. El 1887, Ellen Hansell guanya elprimer obert dels Estats Units de tennis femení.
L'any 1926, el promotor C.C. Pyle organitzà la primera gira de tennistes professionals, on oferia partits d'exhibició de pagament. Durant 42 anys, els tennistes professionals i els amateurs restaren estrictament separats: quan un jugador passava a ser professional, ja no podia competir en els torneigs amateurs. Aquesta distinció cada cop tenia menyssentit, ja que els tennistes amateurs eren, en realitat, professionals encoberts. L'any 1968, després de pressions comercials i rumors sobre amateurs rebent diners d'amagat, es va acabar amb aquesta situació i començà l'era dels torneigs open (oberts a tots els tennistes).
Amb el començament d'aquesta nova era, l'establiment d'un circuit de tennis professional, i els beneficis dels drets detelevisió, la popularitat del tennis s'ha expandit per tot el món, i l'esport s'ha alliberat de la seva imatge d'esport anglès de classe mitjana-alta (tot i que es reconeix que aquest estereotip encara existeix)

2. Introducció a l’esport
2.1 Informació del camp de joc
El tennis es juga en una superfície rectangular i llisa, pot ser de diversos materials. La pista té 23,77 metres de llarg. L'ample...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tennis
  • El Tennis
  • TENNIS
  • Tennis
  • Tennis
  • EL TENNIS
  • tennis
  • TENNIS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS