TEORIA COGNITIVA DE PIAGET

Páginas: 3 (578 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2015
TEORIA COGNITIVA DE PIAGET
Jean William Fritz Piaget
 (9 d'agost de 1896-16 de setembre de 1980)
 
Concepte de llenguatge
Segons Piaget, al néixer el nen/a no disposa de la capacitat de diferenciarels subjectes i els objectes. La font de la intel·ligència és la funció simbòlica, més concretament la representació prèvia al llenguatge i es dóna gràcies a la unió de significants que permetenevocar objectes absents i relacionar-los amb els que es troben presents. El mecanisme essencial per a la formació de la funció simbòlica és la imitació. Per tant, cal destacar la importància d’aquestaimitació per a l’adquisició del llenguatge.

Pel que fa al punt de vista cognitiu, les estructures de la intel·ligència influeixen en el desenvolupament del llenguatge. Si el subjecte no interactua nodesenvolupa la intel·ligència ni el llenguatge.

Piaget considera que el coneixement lingüístic depèn del seu coneixement del món, es a dir, de la funció simbólica que s'ha fet gràcies a l'associació designificats i significants, és per això que el llenguatge segons Piaget, és un subprocés de la inteligència, no pot desenvolupar-se el llenguage, si abans no s'ha desenvolupat les funcions simbóliquesbàsiques per poder evocar els objectes, situacions, emocions, etc.

Elements Bàsics que composen la teoria de Piaget.
El llenguatge egocèntric (0-8 anys): Es caracteritza perquè el nen/a no s’ocupade saber a qui parla ni si és escoltat. Aquest fet ocorrèix per la incapacitat cognitiva que té el nen/a de posar-se al lloc de l’altre persona. Per tant, es pot dir que encara que el nen/a parli ambuna persona adulta, en realitat no és per unta intencionalitat comunicativa.
 El llenguatge socialitzat: Una vegada el nen/a ha superat la parla egocéntrica, ens trobem amb el llenguatge socialitzat,el qual es pot dividir en:
 Informació adaptada: El nen busca comunicar realment el seu pensament, informant al interlocutor algun concepte que li pugui interessar i que influeixi en la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoria del desarrollo cognitivo de piaget
  • Teoria cognitiva de jean piaget
  • La teoría del desarrollo cognitivo de Piaget
  • Teoría cognitiva de jean piaget
  • teoria cognitiva piaget
  • teoria cognitiva de piaget
  • Teoría cognitiva de Jean Piaget
  • Teoría cognitiva de Jean Piaget.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS