Teoria De La Comunicación Y La Información. Pac 4

Páginas: 2 (340 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2012
Fes una anàlisi de l’espot televisiu (Peugeot 206) adjunt a partir dels principals conceptes utilitzats per l’Escola de Frankfurt (fetitxisme, valor d’ús, valor de canvi…), un dels corrents de laperspectiva crítica de les teories de la comunicació.

Segons l’escola de Frankfurt, a través dels continguts dels mitjans de comunicació les persones s’identifiquen amb unes pautes de conducta queasseguren el manteniment de l’ordre social. Aquest anunci vol captar l’atenció de tots els nois que volen impressionar amb el seu vehicle i arribar a ser una persona destacada en la societat.
Veiem queel cotxe deixa de tenir la seva funcionalitat bàsica, la de transportar, per passar a transformar-se en un fetitxe, ja que passa a determinar l’estatus del conductor. S’observa en un principi com elprotagonista de l’anunci és un més de la societat, però una vegada el noi fa els canvis en el vehicle, passa a ser una altra persona, la seva autoestima puja, es passeja amb els seus amics dins elcotxe i la gent els mira amb enveja. D’aquesta manera el vehicle que té en un inici un valor per a desplaçar-se passa a tenir un conjunt de valors afegits, de virilitat, d’autoestima, d’enveja per laresta, de poder adquisitiu elevat.
L’escola de Frankfurt diu que el que caracteritza la cultura de masses és l’estandardització i la repetició, això ho veiem per exemple en els anuncis de cotxes comaquest, que en el majoria d’ocasions no s’anuncia el vehicle destacant la seva funcionalitat, la de transportar, sinó que el que es promociona és el resultat que tindràs al tenir aquest vehicle, que lateva imatge millorarà.
Els mitjans de comunicació el que aconsegueixen és una estandardització dels productes, homogeneïtzació dels públics i dels continguts, molts productes d’una mateixa classeacaben anunciant el mateix.
Segons l’escola de Frankfurt en la societat de masses el que és important és adquirir notorietat, destacar-se dels altres. Observem com en l’anunci amb els canvis que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoria De La Informacion Y Comunicacion
  • Introdiccíon A Las Teorías De La Comunicación Y La Información
  • El Carácter Pluridisciplinar E Interdisciplinar De La Teoría De La Comunicación Y La Información.
  • Ensayo teoría de la comunicación y de la información
  • Teoria De La Comunicacion Capitulo 4
  • Teoria de la Comunicación y de la Información
  • Teoria de la comunicacion e informacion
  • Metodes pac 4 uoc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS