teoria de la paraula -joan maragall

Páginas: 4 (856 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014

Col legi Sagrat Cor
Elogi a la paraula
Joan Maragall

Per: Ruben, Javier i Carolina
22/02/2014


Joan Maragall va ser un dels representants més significatius del Modernisme, que va tenirmolta influència en la vida artística i cultural catalana de finals del segle XIX i principis del XX. Com a poeta representa una fita molt important: amb ell culmina la tradició de la Renaixença alhoraque inaugura clarament la poesia Moderna. Maragall també va ser un notable periodista de gran interès ideològic, cultural i polític.

Elogi de la paraula
És un dels tres textos en què JoanMaragall formula la seva teoria literària , poètica i filosòfica. En el qual deia que els poetes són uns enamorats del món i que tenen una gran estimació ètica de la vida, que és una realitat superior.
Enaquest text concretament contempla la poesia com a una entitat superior que engloba l'Art , l’Amor i la Bellesa, expressat en la paraula. Però, aquesta paraula, plena de virtuts poètiques ievocadores, solament la descobreixen aquells homes dotats d'una puresa especial (els poetes) els quals les recullen d'alguns col·lectius socials, pagesos, pastors, mariners... i un cop elaborats els poemes,les hi retornen. El poeta és el totalitzador de la creació artística, i la poesia és l'únic sistema de percebre el tot. En un moment d'emoció intensa només cal que brolli unes paraules perquè al seuentorn n'apareguin d'altres i surti el poema. Com en la poesia popular, hi ha espontaneïtat, puresa i sinceritat. Per tant, l'estil són els poemes breus, els versos lliures...
L'autor ha de ser capaç derecollir lèxic viu, paraules vives, i d'incorporar-les en els seus textos esdevenint com a poesia. I reflectint la màgia de la creació i el misteri etern de l’univers.

TEORIA DE LA PARAULA VIVAEls poetes es meravellen con els infants i els innocents, retornen el valor als mots. Com a teoria no s'aguanta perquè és subjectiva, i els seus poemes són fruits d'afortunades imatges i de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan garí, de joan maragall
  • La paraula de Joan
  • joan maragall
  • "L'aufàbrega" joan maragall
  • Joan Maragall Biografia
  • El catalanisme en el llenguatge, Joan Maragall
  • L'aufàbrega, joan maragall
  • Oda A Espanya Joan Maragall

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS