Teoria Ecologica

Páginas: 2 (368 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2012
Aquesta teoria s’anomena : teoria ecològica.
Consisteix en un conjunt d’estructures ambientals en diferents nivells dintre dels quals es desenvolupa l’home des de que neix. La característicaprincipal és que cada un d’aquests nivells conté a l’altre. Degut ha aquesta dependència entre els diferents nivells es fa necessària l’existència de la comunicacció entre ells.
Bronfenbrenner categoritzaaquests nivells de la següent manera:
1) Microsistema: és el nivell més proper a l’individu, (avarca la família, companys, veïns, mestres etc).
2) Mesosistema: consisteix en interrelacionardos o mes ambients en els que l’individu es desenvolupa i realitza activitats.
3) Exosistema: inclou els ambients més amplis en els quals l’individu no està necessariament actiu.
4)Macrosistema: està composat per la cultura i la subcultura en la que es desenvolupen tots els individus d’una mateixa societat.

3.2
L’exemple general del que em valc per explicar cada situació, sóndiferents supòsits en la conjuntura política.
L’exemple de microsistema serà el nivell, el nivell que afecti més a l’individu, perquè és el que avarca els aspectes més propers a ell.
Pel que fa a lesreferències polítiques; En el cas d’un jove que visqui amb els seus pares la probabilitat de que el nen tingui els mateixos ideals que un dels seus pares o dels dos si fos la mateixa serà molt elevada.Aquest fenomen vindrà donat per la gran capacitat d’influència que tenen aquests sobre l’individu, ja que formen part del ser entorn proper.
Parlem de mesosistema, col·legi + casa, per exemple enl’àmbit de l’educació l’individu també és pot veure per la ideologia del tutor o professor degut als valors que aquest li transmet a l’hora de realitzar la classe. Aquest també es un àmbit proper al’individu.
Un exemple de exosistema retornant en el primer exemple de política, si una persona no participa activament en la política però bé té uns ideals definits, aquests poden canviar, ja que el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoria Ecologica
  • Teoria Ecologica
  • Teoria Ecologica
  • Teoria Ecologica
  • Teoria Ecologica
  • Teoria Ecologica
  • Teoria ecologica
  • Teoria Ecologica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS