teoria economica

Páginas: 2 (307 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2014
SEMINARI DE LECTURA DE SOCIOLOGIA

LA PERSPECTIVA SOCIOLOGICA: LA SOCIETAT COM A TEATRE

LLIBERTAT I CASUALITAT, SEGONS PARAGRAF DE LA PÀGINA 150
“Llibertat i casualitat o ésque siguin termes logicament contraditoris pero son termes que pertanyen a marcs de referencia diferents”.

1.- idea del text. Aquest paragraf la referencia a la idea de que lallibertat no es accesible mitjançant l'experiencia i per tant la ciencia no pot demostrar-la aplicant una formula o a traves d'un experiment, ja que no es un seguit de causes que espuguin demostrar fins a arribar a la llibertat o inici.

2.- Relació amb els continguts de l'assignatura. En la societat molts vegades s'ha arribat a la conclusió que la llibertatno té efectes sobre els altres persones, ja que som suposadament son lliures totes les seves accions nomes tenen efectes en ells mateixos.
És un conclusió erronea, ja que com apersones lliures, amb capacitat plena d'elecció, hem de sapiguer que aquesta llibertat comporta unes responsabilitats i que per tant, tot el que escollim (causa) té un resultats(efectes) que no ens afecten individualment, si no al col:lectiu, i per tant, no serem realment lliures fins al moment en que estiguem d'acord que tot allò que fem ens afectarà a tothomi ser responsables dels efectes que ha tingut una decisió o acció.

3.- Exemple: En una família o en una empresa, les decisions que preguin els pares o els caps de l'empresa,tenim més valors que les altres, perquè han asumit la responsabilitat que conlleva estar al front i son concients que tota decisió que preguem afectarà a tot el conjunt i que unadecisió mal pressa no afectarà només amb ells, sinò que desencadenarà una sèrie de efectes en tots i cadascun dels que conformen el conjunt, ja sigui el familiar o l'empresari.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoria economica
  • Teorias economicas
  • Teoria economica
  • Teorias Economicas
  • Teorias economicas
  • Teorias Economicas
  • teoria economica
  • Teoria economica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS