teoria esquema motor Schmidt

Páginas: 3 (586 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014
TEORIA DE L’ESQUEMA MOTOR DE RICHARD SCHMIDT



En el circuit tancat que proposava Adams, era un procés on es realitzava un coneixement previ, es duia a terme l’acció i després es corregia i esmirava els resultats obtinguts. Però havia el problema que si aquesta era molt ràpida no et donava temps a corregir-la. Amb el circuit obert de Keele implicava la existència de programes motors quefeien impossible emmagatzemar tanta informació en la nostra memòria.

Podem dir que Schmidt integra les teories de Keele i Adams sobre el procés d'emmagatzematge de la informació i utilització de lamateixa per a la realització d'accions motrius en la seva Teoria de l’Esquema Motor.


TEORIA DE L’ESQUEMA MOTOR

Programes motors Esquema motor
generals


Els Programes MotorsGenerals (PMG) són estructures abstractes que es fixen en la memòria i s'activen en realitzar un moviment. Es tracta d'un programa que posseeix un patró motor comú, amb una mateixa estructura espaciali temporal.
Aquests programes són una guia per una mateixa família de habilitats motrius, és a dir, no hi ha un programa específic per fer un llançament a cistella, sinó que hi ha uns patronsgenerals que s’adeqüen a cadascuna de les situacions concretes que ens trobem a l’hora d’executar un llançament.

L’Esquema Motor representa el pla previ al moviment basat en les habilitats apreses,«Programes motors», però adaptat a una situació específica.
L'esquema motor és el que dóna flexibilitat al programa motor general i parteix de quatre informacions:

1º Condicions inicials. L'alumnat quanes proposa realitzar la tasca presentada, emmagatzema informacions sobre les diferents característiques del punt de partida (Posició del cos, objectes a dominar, modificacions del mitjà, etc.), abansde moure's.

2º Especificacions de la resposta motriu. La realització d'un moviment suposa la posada en acció i calibratge del mateix. Això fa referència a la determinació dels paràmetres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esquema motor
  • Teoria de los esquemas
  • Teorias De Los Esquemas
  • Teoria motores
  • Esquema electrico motor ventilador
  • esquema cuento motor
  • Esquema de los fundamentos de la teoría de la planificación
  • teori monteria otmara esquemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS