Teoria sobre l'extinsió dels dinosaures

Páginas: 4 (984 palabras) Publicado: 24 de enero de 2015
TEORIES SOBRE LA EXTINCIÓ DELS DINOSAURES
A continuació us explicaré les diferents teories que s'han estudiat al llarg dels anys per intentar explicar el perquè de l'extinció dels dinosaures , unaincògnita que ha acompanyat l'home durant milers d' anys. En realitat no sabem que va causar aquesta massiva extinció que marca el final del periode Cretaci i el començament del Paleogen. Elscientífics encara no han trobat una resposta. Qui ho aconsegueixi haurà d'explicar per què van morir aquests animals, mentre que la majoria dels mamífers, tortugues, cocodrils, salamandres i granotes vansobreviure. Les aus es van lliurar. Igual que les serps, bivalves i els eriçons i estrelles de mar. Fins i tot les plantes resistents capaços de suportar climes extrems els va anar bé. Com a podreucomprovar aquestes suposicions són molt diverses . Ara us plantejaré algunes teories més conegudes sobre l’extinció dels dinosaures
Una epidèmia
Aquesta teoria planteja que una malaltia misteriosa matés atot el conjunt dels dinosaures . Però aquesta possibilitat no té consistència perquè no és possible que hi hagi un virus , microbis o altres infeccions que siguin capaços d'arribar al conjunt d'unaclasse d'animals com els dinosaures . Aquestes infeccions solen limitar-se a poques espècies estretament emparentades .
Tampoc explicaria aquest plantejament per què cap de les espècies de mamífers esva veure afectada per aquestes epidèmies . Altres rèptils , com cocodrils , tortugues i llangardaixos sí sobreviure a les plagues .
El canvi climàtic
Aquesta teoria sosté que la terra es va refredar( per una raó sense especificar ) i que els dinosaures no van poder adaptar-se al fred i es van extingir . Però amb aquesta teoria segueix sent molt difícil d'explicar que afectés a totes les classesde dinosaures i , que en canvi , no afecta a una altra sèrie d'animals com tortugues , els cocodrils i altres taurons .
A més , aquesta teoria es desarma en demostrar que existien dinosaures en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La teoría dels pensadors sobre l'Astronomia
  • Els Pets Dels Dinosaures
  • TEORIES SOBRE LES DIVERSITATS DELS ESSERS VIUS
  • DISCURSOS SOBRE LA CONDICI DELS GRANS
  • DINOSAUROS
  • Teorìas Sobre El Poblamiento Americano
  • Teorias sobre la percepcion
  • Teorias sobre la formacion de la tierra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS