Teoriacultura

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2015
1. QUÈ ÉS CULTURA?
El terme "cultura" és un terme, en sí abstracte. En aquest sentit, doncs, podríem dir que és una construcció teòrica. Cada individu té una guia de comportament la qual anomenem"cultura personal". Aquesta cultura personal, i a nivell personal de cada individu, es va modificant amb els anys. Moltes vegades, cal dir també que la cultura està formada per patrons de comportamentcompartits per un grup social. La cultura té, 3 característiques que ens ajuden a definir-la/descriure-la:
L'ésser humà es qui crea, modifica i adquireix cultura.
La cultura no és quelcom exclusiu d'uncert grup de persones; sinó que tots tenim (amb més o menys nivell) cultura.

2. QUÈ ÉS LA SUBCULTURA?
Subcultura és una forma de cultura adreçada a un públic minoritari i, a vegades, marginal. Lasubcultura la podríem definir, doncs, com un tipus de cultura urbana que accepta les normes de la cultura de masses (cultura dominant en la societat), però no en comparteix els seus fonaments, però síque els respecta i hi conviu.
Tendència: Estat d'ànim, actitud, etc. que no sempre té una relació directa amb el món de la cultura (hipster).

3. QUÈ ÉS LA CONTRACULTURA?
La contracultura, a diferènciade la subcultura, té un odi directe a la cultura de masses. Els moviments socials i culturals que, generalment, rebutja són aquells que està lligats als valors socials i d'estils de vida establertsen la societat. Les contracultures tenen una ideologia, política i símbols propis que els donen una imatge social. Un exemple clar, i que porta al naixement de la contracultura, és el moviment culturald'Estats Units als anys 60.
D'altra banda, cal dir que la cultura imposa maneres. És a dir, la falta d'espais i de difusió entre grups culturals hagi una escassa difusió entre aquests (grupsculturals).
D'altra banda, afegir també que la contracultura critica i exposa camins de vida alternatius. Quan aquest fet passa (és a dir, quan la contracultura és acceptada per la cultura de masses),...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS