teorias psicologia

Páginas: 8 (1955 palabras) Publicado: 23 de enero de 2014
OBJECTIUS I METODOLOGIA DE LA PSICOLOGIA

La psicologia és la ciència que estudia la conducta observable dels individus i dels seus processos cognitius tant de manera interna com de les influències que en deriven del seu entorn físic i social.

Objectius de la psicologia
Descriure
Explicar
Predir
Controlar

La psicologia bàsica i la psicologia aplicada

La psicologia bàsica es dedicaa la investigació dels processos psicològics amb mètodes científics.
Diferents especialitzats:
P. General: Investiga la naturalesa i el funcionament del processos psicològics bàsics, com ara el condicionament clàssic i operant, la memòria o la cognició.
P. Experimental: Estudia els processos psicològics com ara la percepció, l’aprenentatge, el pensament, mitjançant dissenys experimentals delaboratori. Es l’àrea de la Psicologia més rigorosa i científica.
Psicobiologia: Els psicobiòlegs estudien les bases biològiques del comportament, especialment els sistemes nerviós i endocrí, però també les influències de la genètica o de la farmacologia en la conducta.
P. Evolutiva: Els psicòlegs evolutius no es preocupen de la conducta, sinó dels canvis que s’hi produeixen durant eldesenvolupament vital, per que succeeixen, i com s’hi pot intervenir. Els canvis en la conducta són fruit de l’edat i de factors tant historicoculturals, com individuals.
P. Social: El seu camp d’estudi es molt ampli i compren problemes diversos com l’anàlisi de la publicitat o de les influències que un grup determinat exerceix sobre l’individu.
P. De la personalitat: Els psicòlegs de la personalitatinvestiguen quines característiques defineixen una persona, com interactuen les forces genètiques i ambientals en la personalitat de cada individu i perquè ens comportem d’una manera i no d’una altra.
P. De l’aprenentatge: Es una de les àrees de la psicologia en que hi ha hagut contribucions, tant en el àmbit de la investigació animal, com en el de la humana, que han mostrat la generalitat d’algunsprocessos que governen l’aprenentatge.
P. Diferencial: Aquesta especialitat investiga les diferències individuals que presenten els individus, per exemple si és un nen amb retard mental o superdotat, quan el comparem amb la mitjana del seu grup de referència. La principal eina de que se serveix és l’ús dels tests psicològics per estudiar distintes capacitats.

La psicologia aplicada s’aplica a lafuncionalitat dels processos psicològics en els diferents ambients en el que els individus actuen. No només s’ocupa de la dimensió normal, individual o col·lectiva, sinó també de la conducta patològica.
Les tres àrees aplicades més importants són:
P. Educativa: Els psicòlegs educatius fan i interpreten proves psicològiques per ajudar als estudiants en les seves decisions, com també per orientarals pares i als professors amb l’objectiu d’obtenir més rendiment de la etapa escolar.
P. Clínica: Es una de les eines que té l’ésser humà per enfrontar-se al seu propi patiment. Els psicòlegs clínic diagnostiquen i tracten problemes emocionals i de conducta des de els més lleus com ara la falta d’autoestima o habilitats socials d’un individu, fins als més problemàtics, com ara la separació deparelles, l’estrès o la depressió. Els psicòlegs clínics treballen de forma semblant als psiquiatres amb individus pertorbats. Tant mateix,
hi ha algunes diferències destacables entre ambdós professionals. Els psiquiatra té una formació mèdica i pot receptar fàrmacs. Mentre els psicòlegs no ho poden fer. Tant l’un com l’altre es dediquen a la diagnosi, avaluació i tractament de casos clínics.
P.Industrial: Desenvolupa tècniques per adaptar el treballador a la seva feina i optimar els recursos humans dins de les organitzacions i les empreses.

Avui dia tenen gran rellevància altres aplicacions pràctiques com ara la psicologia de l’esport i la psicologia jurídica.

El mètode hipoteticodeductiu

La psicologia utilitza el mètode hipoteticodeductiu que es compon de les fases...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teorias Psicologia
  • Teorias De La Psicologia
  • psicologia teorias
  • Psicología (Teorias)
  • Teoria psicologia
  • Teorias Psicologias
  • Teorías de la psicología
  • Teorías Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS