Teories Atomiques

Páginas: 4 (966 palabras) Publicado: 3 de junio de 2012
Curs: Química bàsica
Centre: Institut Joan OróData: 05/10/2011
Teoria atòmica de Demòcrit
A la antiga Grècia, probablement a la zona de l'Abdera, va sorgir un moviment conegut com a escola atomista. Aquesta escola entenia lamatèria com a plural, és a dir, formada per diferents tipus de substàncies,per això també s'anomenava escola pluralista. Per tant, podem dir que aquesta escola atomista i els seus pensadors elsprecursors de la teoria sobre la constitució de la matèria. Els representants d'aquesta escola eren Leucip, Anaxàgores i Demòcrit.
Demòcrit ha passat a la història de la ciència gracies a la seva teoriade l'atomisme físic, en la qual parla de unes partícules que va anomenar àtoms, que en grec significa "indivisibles", i que aquestes es troben a l'interior de la matèria. La seva teoria es basa en elsprincipis següents:
El àtoms es mouen en el buit i és l'atzar el que provoca un remolí que fa que xoquin entre ells. Segons aquests xocs es formen els diferents cossos.
La diferenciació entre elscossos està determinada per la forma, la posició i la mida dels àtoms que els constitueixen.
Aquesta teoria no tenia connotacions divines, en contraposició de l'altre escola (monista),la qual deia quela matèria estava constituïda per un sol element i també assegurava l'existència del noûs. Es pot dir, per tant, que les seves teories eren científiques, tot i que no es basa en l'experimentació.Malgrat els pensaments sobre l'àtom, el buit i l'atzar, conceptes clau per la concepció actual de la matèria, la seva teoria va caure en l'oblit, ja que Plató i el seu deixeble Aristòtil tenien ideescontraposades,creien en la matèria formada per una sola substància, i una forta influència entre els filòsofs.
Demòcrit
Teoria atòmica de Dalton
Al 1808, John Dalton reprèn les antigues idees de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teories atomiques de rutherford i Thomson
  • Bombes Atomiques
  • teoría de la teoría
  • Teoria
  • Las Teorias
  • Teorias
  • Teoria
  • Teoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS