teories evolutives

Páginas: 9 (2162 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
-3810113030TEORIES EVOLUTIVES
INTRODUCCIÓ
TEORIA DE LAMARK
Jean-Batiste Lamark (1 d’agost de 1744 – 18 de desembre de 1829) era un naturalista francès que defensava l’evolució de la vida. Va començar els seus estudis com a jesuïta, i després de la mort del seu pare va decidir unir-se a l’exercit. Finalment va retornar a París on va decidir estudiar botànica, durant aquell període de tempsva publicar uns volums sobre la flora francesa. També li apassionava la geologia i la biologia. Durant la revolució francesa, Lamark es professor de la secció de botànica en el Institut Nacional. L’any 1800 anuncia la seva teoria sobre la transformació de les espècies. Lamark va perdre la vista i ja no va poder assistir més a les reunions del Institut Nacional, i finalment, el 18 de desembre de1829 va morir.
La seva hipòtesi era que quan els éssers vius pateixen un canvi climàtic o de qualsevol tipus aquests s'adapten mitjançant la variació, la utilització i la transformació dels òrgans.
Durant molts anys s'ha considerat que aquesta teoria és errònia, ja que, la modificació de l'òrgan per mitjà de la seva utilització no queda "gravada" a l'ADN, i per tant, és impossible la sevatransmissió per via hereditària. Però l'any 2009 el genetista Joseph H Nadeau va publicar els resultats d'uns experiments en animals que suposadament demostraven l'herència de caràcters adquirits .
La teoria de Lamarck, Lamarkisme i/o Transformisme, va ser la primera teoria de la evolució.
Es basa bàsicament en tres punts:
- La gran influencia que provoca el medi. Els organismes evolucionen des deformes senzilles cap a formes complexes i amb els canvis mediambientals sorgeixen més i noves necessitats en els organismes
- L'ús repetit d'un òrgan en produeix el desenvolupament. La llei del ús i del desús desenvolupa la idea de que, un ésser, per adaptar-se als canvis del medi, ha de canviar el grau d’ús dels seus òrgans. Si es fa servir molt un òrgan, aquest creixerà, en canvi si no es faservir durant bastant de temps, disminueix.
- La funció crea l'òrgan i el desús en produeix la degeneració. La llei dels caràcters adquirits: la modificació dels òrgans depenent del grau de ús que se li donin, es transmet hereditàriament. Per tant, si un òrgan es fa servir molt, es desenvoluparà moltíssim, però si no es fa servir, pot desaparèixer. D'aquesta manera els caràcters originaris van sentsubstituïts lentament per un seguit de caràcters adaptatius o caràcters adquirits.
Lamark diu que l’evolució s’explica mitjançant la acumulació de caràcters afegits en el transcurs de varies generacions.
La seva teoria, ja que era un naturalista, es va basa en l’observació de diferents tipus d’animals i plantes. I en les seves classes. Sempre explicava l’exemple de la girafa, ja que el seucanvi es molt obvi com veiem en el següent exemple, el més famós
A causa dels coneixements actuals de genètica, la teoria de Lamarck es considera incorrecta, ja que els caràcters adquirits no es transmeten a la descendència. En efecte, només s'hereten els caràcters la informació dels quals està continguda als gens. Actualment la teoria de l'evolució més acceptada és la teoria de la selecció naturalproposada per Darwin.
ITINERARI A BORD DEL BEAGLE
Elaboreu l'itinerari que Darwin va fer a bord del Beagle. Reproduïu-lo i destaqueu-ne en el mateix:
objectiu del viatge,
on va trobar fòssils (i de quina espècie)
on va trobar el "germen de la idea de la selección natural" i quin ésser viu li va donar
on coneix a John Herschel i de què parlen
a quin port arriba dues vegades
quant dura elviatge
El 1831, amb 22 anys, Charles Darwin es va embarcar a bord del Beagle per iniciar una volta al mon que durarà cinc anys. La expedició va ser impulsada per la corona britànica amb l’objectiu de cartografiar totes les costes de la Patagona, de la Terra del Foc, de Perú, de Xile i d’ algunes illes del pacífic, es a dir una exploració geogràfica. Amb aquesta expedició també pretenien saber...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Etapes Evolutives Del Llenguatge Infantil
  • teoría de la teoría
  • Teoria
  • Las Teorias
  • Teorias
  • Teoria
  • Teoria
  • Teoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS