Teories sobre l'origen de la vida

Páginas: 3 (622 palabras) Publicado: 12 de abril de 2013
TEORIES SOBRE L’ORIGEN DE LA VIDA





Teoria de la generació espontània

Aristòtil va definir la teoria de la generació espontània en la que afirmà que els organismes vius complexes esgeneraven per la descomposició de substàncies orgàniques. Per exemple, sostenia que els cocodrils sorgien dels troncs en descomposició en el fons de les masses aquàtiques o que les larves apareixiensobtadament de la carn, entre altres suposicions. A aquest fenomen el denominà entelèquia que traduït al català rep el significat de “fabricat per ell mateix”.
Però A partir del segle XVI aquesta teoriacomençà a qüestionar-se.

La teoria de les espècies de Charles Darwin

Darwin va determinar que la població estava formada per diferents individus els quals, segons les seves variacions que elsdistingeixen entre ells, tenen unes capacitats característiques que els permeten adaptar-se al medi natural, reproduir-se, i transmetre els seus trets a la seva descendència. Va creure que amb el pasdel temps, els trets de l’individu que més s’adaptaven a les condicions naturals es tornaven més comuns i la població evolucionava, a aquest procés l’anomenà “ decadència amb moderació”. Tanmateix, vadefensar que la naturalesa seleccionava les espècies més avançades per sobreviure. A aquest procés el va denominar “selecció natural”.
20 anys més tard, Darwin publicà “La teoria de les espècies”,un llibre en el que podem observar diverses hipòtesis sobre l’ origen i l’evolució de les espècies. Els canvis constants en l’existència de les espècies, la lluita constant en la vida entrel’existència i la supervivència, la selecció natural i la creença de que les variacions genètiques no són provocades ni per Déu ni per la tendència de buscar la perfecció són algunes de les hipòtesis que trobem enaquest llibre.
Primers plantejaments científics

Després de descobrir la generació espontània, Oparin i Haldane, van voler esbrinar l’origen de la primera cèl·lula. Amb els descobriments...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferents teories sobre l'origen de la vida a la Terra
  • Teorias sobre el origen de la vida
  • Teorías sobre la evolución de la vida
  • Teorias sobre el origen de la vida
  • Teorías Sobre el Origen de la Vida
  • teorias sobre el origen de la vida
  • Teorias sobre el origen de la vida
  • Teorías sobre el origen de la vida.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS