Teoría de Gaia

Páginas: 2 (353 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2014
Teoria de Gaia

A l’any 1969 el Dr. James Lovelock (científic britànic independent, autor, investigador, ambientalista i futurista) va ser contractat per la NASA on dissenyava proves químiquesde detecció de vida a Mart. En el curs d'aquesta tasca, es va fer necessari definir què és la vida en un sentit més ampli. Després d’una llarga conversa amb més científics es va poder donardefinició a la paraula i seguidament es va parlar d’aquesta vida comparant les superfícies terrestres dels planetes, Mart i la Terra. Treballant amb la hipòtesi l’escriptor William Golding li va suggerirque la denominés “Gaia”, en honor a la deessa grega de la Terra.
La hipòtesi fomenta que l'atmosfera i la biosfera, part superficial del planeta Terra, es comporten com un tot coherent on lavida s'encarrega de autoregular les seves condicions essencials tals com la temperatura, composició química i salinitat en el cas dels oceans.
La microbiòloga Lynn Margulis va recolzar la hipòtesiper diverses crítiques per part de la comunitat científica (en especial els biòlegs) que no estaven d’acord, tots dos van postular que la Terra és un sistema de control actiu i adaptable, capaçd’autoregular-se i mantenir així les condicions adequades per a la vida. Gaia tindria certes característiques d'un macro-organisme.
Per altre banda, aquesta hipòtesi va ser rebuda amb entusiasme pelsecologistes y amb fonaments científics i proves biològiques van teoritzar la hipòtesi anomenant-la “Teoria de Gaia”. Actualment una bona part de la població recolza aquesta teoria però hi hacientífics com Richard Dawkins (un etòleg, zoòleg, teòric evolutiu i divulgador científic britànic) no hi estava d’acord i va demostrar que la teoria Gaia era necessàriament errònia i incompatible ambl'evolució darwinista. Aquesta hipòtesi va ser publicada finalment a l’any 1979.

Web-grafia:
http://www.youtube.com/watch?v=FRBiu5R9PFc
http://ca.wikipedia.org/wiki/Hip%C3%B2tesi_Gaia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • teoria gaia
  • Teoria de gaia
  • Teoría De Gaia
  • Teoria gaia
  • teoria de gaia
  • Teoria Gaia
  • teoria gaia
  • Teoria gaia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS