teoría de la Gestalt

Páginas: 3 (658 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2014
Teoria de la Gestalt: (important a lhora de crear imatges per als dissenyadors). Treballs experimentals de psicòlegs k estudiaven les experiències i comportaments a partir d les imatges, lapercepció. (gesta= forma en alemany à daki ve el nom. Es la percepció de la forma).// les lleis d la gestalt: akests psicolegs es van fixar k la nostra percepció es basa en la captacio de relacions entreelements i no pas en la captacio dobjectes absoluts i van crear una serie d lleis:

Les lleis de la Gestalt és basen en la capacitat que te la ment en configurar elements atravez de canls sensorialscom la persepció i amb la memoria, també es un element fundamental la comprenció. El terme “Gestalt” no es troba en el diccionari de llengues romaniques, ja que es un sustantiu de la llengua Alemana.Una vegada compres de que tracta la Gestalt els cientifics alemanys van crea les seguents lleis:


-proximitat: te tendència a aproximar els elements que estan propers.
Els elements que es trobena una certa proximitat tendxen a agrupar-se i son percebuts com una sola unitat. Per fer això influeixen elemnets com la forma, el tamany el color...
-igualtat: tendim a aproximar aquells elementsiguals en color, forma, textures, intensitats, mides...
En aquesta la ment tendeix a agrupar elements iguals o molt semblants, normalment si un objecte es troba repetit en una fila y en una columna,la ment percibe abans que esta repetit en fila.
-tancament: totes les formes completades (no cal, el cervell ja sencarrega de cpompletarho. Exemple: lletres a la part inferior dun cartell tallades perla meitat, senten el k hi posa igualment).



Imatges Igualtat:






És un exemple de la llei de la igualtat perquè tenim tendència a juntar els puncakes blancs amb els blancs i elsrosats amb el rosats. A més a més els rosats tenen diferent mida.






Amb aquesta ajuntem les boles vermelles perquè tenen la mateixa forma i sembla ser la mateixa textura.







Hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEORIA DE LA GESTALT
  • Teoria gestalt
  • Teoria de la Gestalt
  • Teoria Gestalt
  • TEORÍA DE LA GESTALT
  • Teoria gestalt
  • Teoria de la Gestalt
  • Teoria Gestalt

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS