Teràpia gènica

Páginas: 2 (471 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2014
ACTIVITATS U-8: Perspectives futures en el tractament de l'hemofília
1. La teràpia gènica sembla un tractament idoni per a malalties genètiques, és a dir, les causades pel funcionament defectuósd'un gen. Explica la causa d'aquesta idoneïtat.

La teràpia gènica és la teràpia que es fa per tractar malalties provocades per una alteració genètica, com la diabetis o l'hemofília. És a dir, si ungen és una porció d’ADN que porta la informació per produir una proteïna, una alteració en aquest provocarà un canvi en la producció de proteïnes (ja sigui no produint-les o produint-les en excés) iels conseqüents problemes que comporta.

La teràpia gènica consisteix en substituir el gen defectuós per un de sa mitjançant un vector que produeix amb normalitat la proteïna defectuosa, o absent,responsable de la malaltia. D’aquesta manera s’aconsegueix corregir-la definitivament. Amb la teràpia gènica eradiquem la malaltia des de l'origen, no tractant-ne els símptomes.
La cèl·lules afectadesper la malformació genètica i que s’han de corregir s’anomenen cèl·lules diana.

2. En aquesta teràpia s'usen virus com a vectors, com a transportadors del gen humà. Per quina raó els virus esmanipulen genèticament abans d'afegir-los al cultiu de cèl·lules humanes?
Els virus que s'usen com a vectors en teràpia gènica es manipulen genèticament abans d'afegir-los al cultiu de cèl·lules humanesperquè d'aquesta manera ens assegurem que no transmetin cap malaltia quan insereixin els gens "sans" per a la síntesi de proteïnes.

3. Quina és la teva opinió sobre la teràpia gènica? Et semblaèticament acceptable? Per què?
Tot i que la teràpia gènica pot curar moltes malalties i millora la qualitat de vida d’aquestes persones, s’han produït casos en que la mala realització del tractament haprovocat casos de malalties que posen en dubte la validesa d’aquest. Aquests casos es van produir perquè el vector que se li va implantar al pacient, a part de curar-lo, va transmetre-li una nova...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Terapia genica
  • Terapia Génica
  • Terapia génica
  • Terapias Genicas
  • terapia genica
  • terapia génica
  • La Terapia Génica
  • Terapia Génica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS