Terapia filosofica

Páginas: 3 (635 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2014
TERÀPIA FILOSÒFICA

Una teràpia filosòfica es tracta d'una logoteràpia (la recerca del sentit a través del diàleg) i el que fa es ajudar a la persona (que no es conforma amb viure sotmesa aldictat del costum, de les convencions socials i de les creences vigents), a triar els seus objectius i examinar les seves experiències. Així extraurà d'elles les seves pròpies veritats i reorientarà laseva existència cap a l'autenticitat personal, la llibertat emocional i en aconseguir fer-se amb la seva pròpia vida.

La diferència amb la psicoteràpia és que l'assessor filosòfic tracta amb persones"corrents", que per la seva forma de pensar i concebre el món no són feliços o no estan satisfetes amb les seves vides. Quan es dóna un desequilibri greu, un trastorn mental o una patologia,l'assessor filosòfic deriva a aquesta persona a un psicòleg clínic o un psiquiatre. El terapeuta filosòfic es refereix als seus clients com consultants no com pacients, ja que no treballa amb "malalts" i noindaga en el passat dolorós o fosc de l'individu. L'assessor filosòfic parteix del supòsit que moltes inquietuds o conflictes quotidians que ens afligeixen no tenen a veure amb disfuncions psíquiques(encara que puguin donar lloc a certs símptomes psicològics: desgana, desmotivació, agressivitat, por, patrons conductuals o emocionals compulsius i inadequats, etc.), sinó que tenen arrel filosòfica:estan associades a la nostra concepció bàsica del món i de nosaltres mateixos, i sobre la felicitat, el deure, l'amor, etc. Per afrontar aquests reptes, per tant, cal fer filosofia (la nostra pròpia,la de cada un), ajudats per un filòsof professional que ens guiï en aquesta apassionant tasca.

El filòsof terapeuta no ofereix solucions, ja que la fi del diàleg filosòfic no és donar el remei queelimini un problema o donar la solució a com hem d'actuar en una situació determinada, sinó el descobriment de la veritat pròpia.

El missatge final resideix en la necessitat d'arribar a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Origenes Filosoficos De La Terapia Gestalt
  • Fundamentos Filosóficos de la Terapia Narrativa
  • Bases Filosóficas De La Terapia Ocupacional
  • Terapias Filosoficas
  • Bases Filosóficas de la Terapia Gestalt
  • La terapia
  • Terapias
  • Terapia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS