Terasdfe

Páginas: 9 (2164 palabras) Publicado: 17 de enero de 2015
La reproducció dels fongs ocorre en diverses maneres: asexualment per fissió, per gemmació o per formació d'espores; o sexualment per mecanismes característics de cada grup. Els fongs tenen 2 tipus d'estructures reproductores. Els esporangis produeixen espores, mentre que els gametangios s'associen amb la producció de gàmetes. Aquestes estructures reproductives estan separades de les hifes permitjà d'envans complets.
Les espores generalment es produeixen en les hifes que es projecten cap a l'espai (hifes aèries) per dalt de la font d'aliment. Aquesta disposició facilita la seva dispercion pel vent cap a noves àrees. Les espores micòtiques són cèl·lules no mòbils dispersades pel vent o els animals. En alguns fongs, com els bolets, les hifes aèries formen estructures reproductores grans icomplexes, on es produeixen les espores. Aquestes estructures es diuen esporocarpos (o cos fructífers). La part coneguda d'un xampinyó, és a dir, el bolet és un gran esporocarpo. Normalment no es pot observar la part principal de l'organisme, una xarxa invisible d'hifes, ocultes a la vista en el material putrefacte que envaeixen.
Les espores poden produir sexual o asexualment. A diferència deles cèl·lules animals i de les plantes vasculars, les micòtiques contenen un nucli haploide, només els zigots són diploides. En la reproducció sexual, els fongs sovint realitzen algun tipus de conjugació. Les hifes de dos tipus d'aparellament genèticament diferent s'ajunten i es fusionen per formar un zigot diploide. En dues divisions de fongs, els nuclis de gemonas diferents no es fusionenimmediatament, sinó que romanen separats en el citoplasma del fong la major part de la vida del fong. Una hifa que té dos nuclis amb material genètic diferent s'anomena hifa heterocariote. Si els nuclis a la hifa són similars, la hifa es diu homocariote.las hifes que contenen dos nuclis genèticament diferents per cada cèl·lula es diuen dicariotes. Les hifes que contenen només un nucli per cèl·lulas'anomenen monocariotes.La reproducció dels fongs ocorre en diverses maneres: asexualment per fissió, per gemmació o per formació d'espores; o sexualment per mecanismes característics de cada grup. Els fongs tenen 2 tipus d'estructures reproductores. Els esporangis produeixen espores, mentre que els gametangios s'associen amb la producció de gàmetes. Aquestes estructures reproductives estan separades deles hifes per mitjà d'envans complets.
Les espores generalment es produeixen en les hifes que es projecten cap a l'espai (hifes aèries) per dalt de la font d'aliment. Aquesta disposició facilita la seva dispercion pel vent cap a noves àrees. Les espores micòtiques són cèl·lules no mòbils dispersades pel vent o els animals. En alguns fongs, com els bolets, les hifes aèries formen estructuresreproductores grans i complexes, on es produeixen les espores. Aquestes estructures es diuen esporocarpos (o cos fructífers). La part coneguda d'un xampinyó, és a dir, el bolet és un gran esporocarpo. Normalment no es pot observar la part principal de l'organisme, una xarxa invisible d'hifes, ocultes a la vista en el material putrefacte que envaeixen.
Les espores poden produir sexual o asexualment. Adiferència de les cèl·lules animals i de les plantes vasculars, les micòtiques contenen un nucli haploide, només els zigots són diploides. En la reproducció sexual, els fongs sovint realitzen algun tipus de conjugació. Les hifes de dos tipus d'aparellament genèticament diferent s'ajunten i es fusionen per formar un zigot diploide. En dues divisions de fongs, els nuclis de gemonas diferents no esfusionen immediatament, sinó que romanen separats en el citoplasma del fong la major part de la vida del fong. Una hifa que té dos nuclis amb material genètic diferent s'anomena hifa heterocariote. Si els nuclis a la hifa són similars, la hifa es diu homocariote.las hifes que contenen dos nuclis genèticament diferents per cada cèl·lula es diuen dicariotes. Les hifes que contenen només un nucli...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS