tercer estado SIEYES

Páginas: 3 (506 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2013
COMENTARI DE TEXT 1

Estem davant d’un assaig polític de temàtica social. Es un text representatiu i significatiu sobre els principis de la Revolució Francesa. El text es de destí públic. Situat aFrança entre novembre i desembre del 1788, i va ser publicat al gener de 1789. Al seu argument assimila la nació amb el Tercer Estat.
L’autor es Emmanuel Joseph Sieyés, eclesiàstic, polític francèsi escriptor.
L’idea central d’aquest text es l’ importància del tercer estat dins de la societat com a veritable representació de la nació.
El text planteja l’oposició que enfrontava alsprivilegiats amb els no privilegiats i per a resoldre-la acut al concepte de nació que apareix com a idea central al text.
La nació és la realitat política suprema, de la seva identitat depèn tota la resta,entenent-la com a cos unitari de ciutadans que exerceixen una voluntat comú, es que l’estatut de ciutadà apareix com una relació d’igualtat i universalitat, i que el privilegi està exclòs.
Si tots elsprivilegis, sense distinció, tenen per objecte dispensar de llei o concedir un dret exclusiu i no prohibit per a ella, aleshores la essència del privilegi es estar fora del dret comú.
En conseqüència,les ordres privilegiades son situades per definició fora de la nació, per la lògica política de la ciutadania (segons la qual ells no poden ser iguals) y, alhora, per lògica social de l’activitatproductiva (segons la qual ells no poden ser útils).
La segona conseqüència es inseparable a la definició de la nació com posseïdora d’una voluntat comú intransferible i unitària: se li nega a lamonarquia absoluta i a les institucions de l’Antic Règim el dret de defensar un retorn a la organització tradicional dels Estats Generals. Posat a que la voluntat de la nació és la voluntat comú i unitàriad’un grup de ciutadans i no pot expressar-se per mitjà d’un cos representatiu organitzat per Ordres o Estats. La voluntat política unitària només es pot expressar en un cos representatiu unitari....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SIEYES EL TERCER ESTADO
  • QUE ES EL TERCER ESTADO SIEYES
  • Manifiesto de Sieyes ¿Qué es el Tercer Estado?
  • ¿Queé Es El Tercer Estado? De Emmanuel Sieyes ; )
  • El tercer estado según sieyès. comentario
  • Que Es El Tercer Estat? Sièyes Comentari Text.
  • El Tercer Estado De Sieyés
  • Tercer estado , sieyes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS