tercer reich

Páginas: 5 (1069 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014
Sociologia 1.10.14

Anthony Giddens (1938-) “La sociologia és l’estudi de la vida social humana, del seus grups i societats”
Zygmunt Bauman (1925-) “La sociologia mira d’analitzar com les accions d’uns individus o d’uns grups d’individus afecten a altres individus i altres grups”
Partim d’un principi: que els éssers humans som INTERDEPENDENTS. Ens afectem uns als altres amb lesdecisions que prenem. Allò propi de la condició humana és l’intercanvi amb l’altre. Hi han accions plenament individuals? Pregunta de la sociologia.
Per exemple: les diferències socials, les noves formes de protesta social; els nous models familiars, etc., són fenòmens socials que superen l’home individualment i les seves decisions estrictament individuals. Vénen determinats per les relacions i elsvincles entre individus i grups d’individus. La societat és interacció.
CARACTERÍSTIQUES MÉS IMPORTANTS DE LA SOCIOLOGIA:
És una disciplina teòrica.
“La recerca sense teoria és cega, la teoria sense recerca és buida” (Kant)
Partim d’alguna hipòtesi en base a una teoria o a un marc teòric. Una teoria és una interpretació abstracta que ens permet explicar situacions socials o fenòmens socials.Les societats estan formades per grups socials que no són les societats completes. Són una part de la societat. Parlem de diferents tipus de grups socials: ètnics, religiosos, nacionals, classes socials, moviments socials, generacionals, etc.
Organitzacions socials sindicats, partits polítics, ONG... grups d’individus organitzats per aconseguir objectius formades per persones que formen partde diferents grups socials
Grups socials individus que comparteixen unes determinades característiques













1. Walter Benjamin (1892 – 1940)
2.Herbert Marcuse (1898 – 1979)
3. Max Horkheimer (1895 – 1973) Va ser el primer director de l’escola de Frankfurt. Va restructurar l’institut.
4.Eric Fromm (1900 – 1980) Continua sent bastant popular
5.Theodor Adorno (1903 – 1969)Aquest era music, havia estudiat musica a Viena, i tractava molt de l’art. De pare jueu amb un negoci de vins. La part materna era italiana, cantant d’òpera. Va fer la carrera de piano, psicologia, filosofia i sociologia. Al 1928 se’n va anar a Viena a perfeccionar la seva música. Al tornar a Frankfurt fa de professor a la universitat. Va marxar a Anglaterra i després als EEUU.
1.Aquestspersonatges tenen en comú tota una serie de elements: creuen que et treballl individual separat de la politica. El treball teóric, objectiu i tecnocrátic no existeix, Aquest treball esta al poder dels treballs establers.
Ells es proposen dur a terme un treball que canvii la societat. Ell pensa que tot treball intelectual també es practic.
2.Diuen que estan en contra de l’especialització, no tenen unaespecialitat. Per ells l’especialista veu les coses que passan desde un sol angle, i tot fet, tenen tota una serie de angles diferents. Ten un efoc disciplinari, per aixó critiquen la il.lustració.
Creuen que la raó ens ha ajudat a destruir tots els mites i que Europa la raó esta malalta i per aixó s’ha produit aquesta guerra.
3. Son márxistes, pero no militen( no formen part ) en partitpolitic.
4.Son lliures i mobils, no s’agafen a cap cosa. En senten lliures i viatjen. No es lliguen a cap universitat, sintegren a diverses ciutats, paisos i universitats. Pero aixó es causat per el moment en que es troben (nazisme).
5.Investigen els sustrats ideológics de tot tipus de institucións (la familia, els governs, l’escola, l’art. Busquen aclarir, les arrels profundes i racionalspsicologiques i culturals de totes les institucions. Inconciets i racionals del comportament dels grups socials, de una familia, d’un partit politic, dels jutges. Critiquen els professors universitaris i utilitzen a Freud i Marx. Critiquen el marxisme, ja que pensen que tot es criticable.
Cada sistema té un vocabulari.

Karl Marx (1818 – 1883)
El seu pare era un jueu culte convertit al luterisme, degà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tercer reich
  • Tercer Reich
  • EL TERCER REICH
  • El poder del Tercer Reich
  • La Propaganda Totalitaria Del Tercer Reich
  • La caida del tercer reich
  • La economía en el Tercer Reich
  • La Lengua Del Tercer Reich

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS