Teresa forcades

Páginas: 6 (1493 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2011
P4. Teresa Forcades – Salut Pública
Resum del programa singulars, entrevista a Teresa Forcades.
“ I si Déu no hagués caminat al nostre costat ? diu l’Elvis”.
Així comença el programa singulars on entrevisten a la monja benedictina Teresa Forcades. Llicenciada en medicina interna Teresa Forcades parla durant el programa de diversos aspectes que influencien a la societat i l’afecten d’una manerao d’un altre.
Se li pregunta per un dels llibres publicats per la mateixa Teresa titulat, Els crims de las grans industries farmacèutiques, on ella parla com diu en el vídeo sobre els crims literalment parlant que aquestes farmacèutiques han comes.
Teresa Forcades parla dels verdaders interessos de les empreses farmacèutiques que no son altres que els motius econòmics. Els diners mouen elmón, mouen les farmacèutiques, els medicaments i en conseqüència de tot això la nostre salut.
Segons la monja benedictina i s’apolla en altres llibres publicats referents aquest tema per donar suport el que diu les empreses farmacèutiques llencen el mercat medicaments que no són del tot fiables, si més no, poden arribar a curar-te però els efectes secundaris d’aquests poden ser desastrosos isobretot mortals per el ésser humà. Enfront això, l’entrevistador li comenta que són les pròpies farmacèutiques que financen el descobriment de nous medicaments per eradicar enfermetats de la nostre societat, cosa que Teresa contraataca dient que les investigacions normalment es fan en institucions publiques per poder contar amb els beneficis que conten aquestes. Per tan si es finança amb diners que elpoble paga a l’estat i desprès aquesta mateixa gent paga per adquirir el medicament és com si la població pagués dues vegades per el mateix medicament.
Teresa Forcades explica una anècdota que li va ocorre a un hospital fa anys on es demostren les prioritats de les empreses per fer abans de tot, diners.
Teresa Forcades també comenta el fet que molts empresaris del camp farmacèutic estiguininvolucrats en temes politics i ocupin carreges en aquest àmbit.
Teresa parla sobre un aspecte del que no havia sentit a parla mai, la medicalització. Aquesta paraula serveix per donar nom, si no e entès malament, al fet que la societat esta depenen massa de la medicina i o limita tot aquesta oblidant el factor humà. La societat es limita a que la medicina solucioni i vetlli per la persona malaltaquan pude el que aquesta necessita no és un calmant per el dolor sinó parla amb les persones que estima, o sentir afecta d’aquells que l’envolten. Teresa creu que estem fen un excés de medicalització i que això no es bo.
En el programa es parla també sobre la vacuna del papil·loma humà. Teresa Forcades és contraria aquesta vacuna. La activista benedictina fa referència a una conferencia sobreaquesta vacuna, amb la Xarxa de dones per la salut de Catalunya, per expressar el seu desacord amb aquesta. Explica que en el moment en que la vacuna va ser aprovada hi havia moltes irregularitats sobre aquesta.
Teresa Forcada explica que quan una vacuna surt el mercat ho fa sobre uns criteris i que aquests no estaven clars en el moment en que aquesta va començar a ser venuda. La monja benedictinaparla sobre la eficàcia de la vacuna, ja que es redueixen les probabilitats però no s’assegura ta total defensa, la durada d’aquesta, ja que no està clar que amb una vacuna hi hagi una protecció per a tota la vida, moltes vacunes s’han de repetir al llarg del tems perquè segueixin tenint efecte en el cos humà. També parla sobre les conseqüències que tindrà la vacuna en el cos de les nenes, ja quela vacuna va estar provada en noies entre 16 i 24 anys, però aquesta vacuna s’ha d’aplicar abans de la primera relació sexual, i la vacuna s’aplica a nenes entre 12 i 14 anys, també parla sobre com afectarà aquesta vacuna a les altres variants del papil·loma, ja que si destruïm la variant que provoca les cèl·lules cancerígenes quan aquest ja no estiguin segurament atacaran altres que no sabem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teresa forcades, paul assange y eduardo galeano
  • Teresa Forcades Y La Gripa A/H1N1
  • teresa
  • teresa
  • teresa
  • teresa
  • TERESA
  • Teresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS