TERMINOLOGIA

Páginas: 4 (773 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2015

Coordenades geogràfiques: Sistema de referències espacials que permeten la localització de qualsevol punt de la Terra tenint present els meridians i paral·lels. Són la latitud i la longitud.Latitud: És la distancia angular des de qualsevol punt de la terra a l’Equador. Es mesura en graus, minuts i segons i pot esser de latitud nord o sud. En el territori espanyol tots es situen al nord del’Equador.

Longitud: És la distància angular des de qualsevol punt de la Terra al meridià 0º o de Greenwich. Es mesura en graus, minuts i segons i, pot ser de longitud est o oest. En el territoriespanyol, tots es situen a l’oest. En excepció d’una part d’Aragó i València, Catalunya i Balears.

Equador: És el paral·lel 0º que divideix la Terra en dos hemisferis, nord i sud. En el territori espanyoltots es situen en l’hemisferi nord.

Isolínia: És una línia corba que uneix els punts d’un mateix fenomen atmosfèric. Les línies es diuen isòbares quan uneixen els punts que tenen una mateixa pressióatmosfèrica. Isotermes són les línies que uneixen els punts que tenen la mateixa temperatura. I les isohietes que uneixen els punts que tenen la mateixa precipitació.

Província: Unitat administrativaterritorial pròpia de molts d’Estats, entre ells Espanya. L’actual divisió provincial de l’Estat Espanyol es deu al ministre d’Isabel II, que al 1833 va dividir l’Estat en 49 províncies. No obstantaixò, l’any 1927 les Canàries es dividien en dues províncies, així que l’Estat espanyol és dividit en 50 províncies.

Comunitat autònoma: Es varen crear arran de la promulgació de la Constitució de1978. D’aquesta manera, l’estat espanyol estava estructurar de manera centralitzada, va adoptar una organització descentralitzada i va reconèixer el Dret d’autogovern a les comunitats autònomes. Segonsl’Article 2 de la Constitució les províncies amb característiques històriques, culturals i econòmiques comuns podien constituir-se en “ens” autonòmics. Així entre 1973 i 1979 es varen organitzar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • terminologia
  • Terminologias
  • terminologia
  • Terminologia
  • terminologia
  • TERMINOLOGIA
  • Terminologia
  • Terminologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS