Terra Baixa (Resumen)

Páginas: 5 (1217 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
Terra Baixa

Primer Acte:

En aquest primer acte s'ens presenten tots els personatges de l'obra, començant primer per en Xeixa, na Pepa i n'Antonia. En aquest acte en Sebastia que és l'amo de tot, vol casar la Marta, que és com una mena de filla adoptada per a ell però que entre ells hi ha més que això. La vol cassar per motius econòmics ja que ningú pot saber que entre ell i la Marta hi haalguna relciò amorosa, sino, no podra cobrar certs doblers. El marit que han cercat per la Marta és en Manelic, un noi procedent de la Terra Alta i que demostra que de veritat estima la Marta i que ell no es casa per conveniència. Tothom al poble sabia que el casament era tot un muntatge d'en Sebastià, tots menys un, el Tomas que era l'ermità. Abans del casament, en Xeixa es nega a anar al casamenti per això en Sebastià el fa fora. Un cop casats el Manelic i la Marta i visquent junts, la Marta demostra que no estima al Manelic, pero en canvi, ell es mostra ferit perquè ell l'estima de veritat a la Marta i es mostra molt il.lusionat per haver-se casat.

Segon Acte:

En Manelic ja es casat amb la Marta i pareix que de tots el del poble, amb l'únic que mes o menys es fa és amb na Nuri,cosa que a la Marta li atraurà molt l'atenció i la farà veure en Manelic d'una manera més diferent. La Marta conta quin va ser el seu passat i com va coneixer en Sebastià. Mes tard en Tomas conta una historia a les perdigones on es reflexa la maldat d'aquestes. En Manelic, cansat de tanta burla i malicia per part de la gent del poble, s'entera de certes coses que el fan enutjar, és per això que decop i volta decideix agafar i anar-se'n un altre cop a la muntanya amb la seva dona la Marta per fugir d'en Sebastià i de la Terra Baixa que segons Manelic es plena de boira i falsedat. En l'intent de fugir a la muntanya Manelic i Marta són atrapats per en Sebastià i en Mossen. Quan en Sebastià coneix quines eran les seves intencions, fa cridar als pagesos i fan fora de la Terra Baixa a en Manelic.Tercer Acte:

En aquest acte es veu al començament, l'arrepentiment dels pagesos per haver tret fora a en Manelic. Encara així segueix l'enfrontament entre el Manelic i el Sebastià. Es veu com la Marta anyora en Manelic i el troba a faltar, perquè els seus sentiments cap a ell desde el principi han anat canviant un poc. Ja al final, en Manelic va anar a veure a la Marta, però va ser sorpresper en Sebastià, en aquell moment la rabia d'en Manelic el va portar a matar-lo. I axí acaba l'obra de Terra Baixa.


PersonatgesManelic: En Manelic és originari de la Terra Alta. En tota la seva vida no ha vist més persones que els seus pares i en Tomàs, un ermità, i ha viscut sempre de les seves ovelles. És una persona innocent, amb trets i instints animals. Arriba de la terra alta,símbol de la puresa, la simplicitat i la tranquil·litat, a la terra baixa, tot el contrari, per casar-se amb la Marta, la noia amb qui sempre havia somiat.

Marta: La Marta es pot considerar en certa manera també un personatge marginat. Els seus orígens són molt pobres, de demanar caritat amb un pare adoptiu al peu de les escales de les esglésies. Ella i el seu pare adoptiu van a para percasualitat a la terra baixa d'en Sebastià, i són acollits pel poble, començant a treballar al molí. Molta de la gent de la terra baixa té certs prejudicis contra la Marta, pels seus orígens, però en Sebastià se n'enamora. La Marta es deixa dur per en Sebastià des de ben petita, quan arriba al poble, i davant d'ell es mostra feble. Sap ser amable i dòcil per una part, i agressiva per l'altre. Quan acceptacasar-se amb en Manelic es pensa que ell sap tota la trama que s'ha d'ocultar amb el casament, però ella també ha estat enganyada sense saber-ho pel Sebastià. Els seus sentiments respecte en Manelic canvien al llarg de l'obra. Primer no l'aguanta i li fa fàstic, mentre que posteriorment, pel seu caràcter innocent i bondadós comparat al d'en Sebastià, se n'enamora, i vol fugir amb ell a la Terra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • terra baixa
  • terra baixa
  • terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra Baixa
  • Terra Baixa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS