terra baixa

Páginas: 4 (910 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2014
4 CONFIGURACIÓ PERSONATGES


A l’Obra de Terra baixa apareixen un total de dotze personatges; entre els quals podem distingir els personatges principals (formen un triangle amorós) i elssecundaris:

●Personatges principals

Marta: Personatge que encarna a una noia psicològicament dèbil i inestable, ja que ha tingut una vida molt difícil causada per una infància dura en la pobresamàxima, i la pèrdua de la figura maternal en l'adolescència que causa l'acollida de Marta per part d'un captaire, el qual pren la figura paternal i mor al poc temps. Marta compensa les seves desgràciestrobant l'amor en Sebastià, el qual la maltracta i s'aprofita d'ella, fins que es creua amb Manelic i se n'adona de com la tractava Sebastià i del vertader significat de l'amor.

Sebastià: D'edat mésavançada que na Marta, Sebastià és un personatge de caràcter possessiu, violent i avariciós; és l'amo de la Terra Baixa (món urbà) i és creu posseïdor de tot allò que es troba al seu territori, com naMarta, amb la qual manté una relació amorosa en secret des de que aquest li ofereix treball i un lloc on viure al molí. Sebastià lluitarà per aconseguir sempre el que vol, el seu objectiu principal idesitjat: quedar-se amb na Marta sigui com sigui malgrat sorgeixi qualsevol problema, el principal del qual és Manelic, que esta enamorat de na Marta; fins i tot per problemes econòmics ha de casar ana Marta amb el Manelic creient que continuarà sent seva sense cap sospita d'aquest.

Manelic: És un pastor originari de la Terra alta (món rural); de caràcter humil, bo i innocent, Manelic encarnaaquell personatge marginat. molt simple i caracteritzat per la seva ignorància, del qual la gent se'n burla i pensa que és un ximple. Manelic s'enamora perdudament de na Marta, i al presentarcaracterístiques estrictament diferencials en comparació amb Sebastià, ella també s'enamora d'ell. La seva relació s'aprofunditza tant al llarg de l'obra que Manelic, caracteritzat per tenir alguns trets i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • terra baixa
  • terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra Baixa
  • Terra Baixa
  • Terra Baixa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS