terra baixa

Páginas: 4 (995 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2014
Comentari de text:
Fragment de l’escena VIII del segon acte de “Terra Baixa”.
1 El Context
1.1 L’època
A Europa el segle XIX es va caracteritzar pel naixement de les democràcies censatàries ila demolició de les monarquies absolutes. La Revolució francesa i la posterior era napoleònica van ajudar a expandir les idees republicanes i liberals.
El desenvolupament de medicina es relacionadirectament amb els fenòmens migratoris, els amuntegaments a les ciutats i les precàries condicions de vida de la classe treballadora propis de la Revolució Industrial. La seva conseqüència vaser la proliferació de malalties infeccioses o relacionades amb la mala alimentació.
També Amèrica es alliberada, s’independitza del continents Europeus.
Àfrica es objecte d’explotació perpart dels imperis europeus. També sorgiria lentament el Imperialisme nord-americà a partir d'una aparentment innocent doctrina Monroe. Aquest segle anunciaria la decadència Imperi Otomà que succeiràamb la primera guerra mundial.
En els seus inicis, la Renaixença va ser potenciada per la recuperació de la pròpia història, pel poder creixent de la burgesia liberal, per ser decididament liberal iromàntica, per utilitzar amb una relativa normalitat la pròpia llengua i, a més, amb una producció literària seriosa i perseverant.
El 1859 es van fundar els Jocs Florals que van significar una granprojecció popular. Aquesta fundació era estèticament i ideològicament conservadora, però idiomàticament i socialment va ajudar a difondre la cultura dins els medis populars, sobretot rurals, i lasituació canvià radicalment.
1.2 Biografia
Àngel Guimerà va neixer a Santa Cruz de Tenerife. L'arribada de la família al Vendrell suposà per part de Guimerà trobar-se en un entorn lingüístic estrany iel va obligar a integrar-se en un món diferent del que havia conegut a Santa Cruz.
De ben jove, la seva amistat amb el vendrellenc Jaume Ramon i Vidales el va posar en contacte amb el món dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra Baixa
  • Terra Baixa
  • Terra Baixa
  • terra baixa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS