Terratrèmol de Fukushima

Páginas: 2 (473 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
TERRATRÈMOL DE FUKUSHIMA

Hem de tenir en compte la ubicació geogràfica del Japó, ja que es troba entre els límits de quatre plaques tectòniques, i als límits es on s’acumula tota l’energia pelconstant fregament de les unes contra les altres.
El terratrèmol del Japó és la conseqüència del constant moviment dels límits de les plaques del Pacífic i la placa Nord-Americana, la placa del pacíficva ser empentada per davall de la fossa del Japó, açò va portar con a conseqüència no sols el terratrèmol i el tsunami, sinó també va causar que es desplacés del seu lloc l’illa Japonesaaproximadament uns 2,4 metres, i va alterar l’eix terrestre en aproximadament 10 centímetres.
Divendres 11 de març 2011 passarà a la història com el dia en què un destructiu terratrèmol de 9 graus de magnitud vasacsejar les costes del Japó i va impulsar un perillós tsunami que va posar en amenaça a 20 països costaners amb onades de més de deu metres de alçada.
Les devastadores conseqüències van alertar atota la població mundial, les onades de més de deu metres d'altura van sacsejar les costes japoneses causant danys encara incalculables i la pèrdua de milers de vides humanes. El tsunami va arrasar ambtot al seu pas, des de cases, cotxes, fanals, vaixells, fins a edificis sencers. Les pèrdues econòmiques han estat profundes a tot el nord del Japó.
Ha estat el pitjor tremolor en sacsejar la nacióen els últims 140 anys. Dos dies abans, aquest terratrèmol havia estat precedit per un altre moviment important, però de menor magnitud que va ser un avís del que podia passar. Diversos països asiàticsde les costes del Pacífic com Filipines, Taiwan i Guam, van ser els primers a rebre les primeres onades del tsunami. Mentre que a Indonèsia, el fort tremolor va fer entrar en erupció del volcàKarangetang.
A causa del terratrèmol més de 1,5 milions de cases van perdre l'accés a subministraments d'aigua potable. Les línies telefòniques terrestres van patir interrupcions durant diverses hores....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Terratremol
  • Fukushima
  • Fukushima
  • Fukushima
  • Fukushima
  • Fukushima
  • Fukushima
  • fukushima

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS