Terratratrèmols

Páginas: 3 (520 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2015
Terratrèmols

Pot haver-hi un terratrèmol com el de Xile a Barcelona?
No pots haver-hi un terratrèmol com el de Xile a Barcelona, perquè a Barcelona no hi ha un límit de plaques tectòniques i aXile si.

- Què és un terratrèmol i les parts.
Un terratrèmol o sisme és un fenomen natural que es produeix a l'interior de la terra i que pot ocasionar danys considerables. Es defineix com unaalliberació sobtada d'energia acumulada que es propaga en forma d'ones sísmiques. Aquesta energia s'acumula pel moviment de les plaques que formen l'escorça de la terra.




- Com es mesura un terratrèmol.Els instruments que s'utilitzen per enregistrar els moviments sísmics es denominen sismògrafs. Actualment els sismògrafs són instruments molt sofisticats però el principi bàsic emprat és el mateix:una massa suspesa d'un marc que reposa sobre el sòl; la massa és, per tant, relativament independent del moviment del marc. Quan el marc es mou per les ones d'un terratrèmol, la inèrcia de la massa faque aquesta estigui estacionària respecte al moviment del marc, de forma que aquest moviment relatiu és registrat amb una ploma en paper enrotllat a un tambor que gira. El registre es denominasismograma. El principi del sismògraf de pèndol pot utilitzar-se pel moviment vertical i horitzontal del sòl. El moviment vertical pot ser registrat subjectant la massa a una molla penjada d'un marc deforma que el moviment de la massa marcarà un registre. Per moviments horitzontals el pèndol es mou com la porta d'una casa al voltant de les frontisses.



- On i com es produeixen els terratrèmols.
apart més superficial de la terra, l’escorça, està formada per un mosaic de plaques en forma de trencaclosques que estan en continu moviment sobre el mantell superior de la Terra, a causa de correntsconvectius del mantell formats per les diferències de temperatura entre l’escorça i el nucli de la Terra.
Hi ha 7 grans plaques: Eurasiàtica, Africana, Nord-Americana, Sud-Americana, Pacífica,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS