Terratremol D`Haiti

Páginas: 12 (3000 palabras) Publicado: 16 de junio de 2012
TERRATRÈMOL D`HAITÍ DEL 2010
Índex:
Que va passar.
Morts.
Perquè va passar.
Condicions infrahumanes.
Quines mesures es van dur a terme per solucionar el antes possible el terratrèmol.

Bibliografia:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Terratr%C3%A8mol_d%27Hait%C3%AD_del_2010
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_Haiti_earthquake
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_earthquakes_in_Haitihttp://es.wikipedia.org/wiki/Hope_for_Haiti_Now:_A_Global_Benefit_for_Earthquake_Relief

Que va passar?

El terratrèmol d'Haití del 2010, ha estat de magnitud 7,0 Mw centrat aproximadament a 15 km de Port-au-Prince, Haití, va passar a les 21:53:09 UTC dimarts 12 de gener del 2010. El terratrèmol es va originar a una fondària de 10 km (hipocentre). Segons el Servei Geològic dels Estats Units es vanregistrar una sèrie de moviments de menor intensitat després del principal (rèpliques) que tingueren magnituds d'entre 5,0 i 5,9.
Una gran part de la capital (Port-au-Prince) ha quedat destruïda o molt afectada, per exemple el Palau Presidencial i l'edifici de l'Assemblea Nacional. El mateix ha passat amb la catedral, el centre penitenciari i com a mínim un hospital. Les Nacions Unides informarenque els quarters generals de la Missió d'Estabilització de l'ONU a Haití (MINUSTAH), ubicades a la capital estan col·lapsades.
Es calcula que els morts seran desenes de milers. El cònsol general haitià a Nova York ha dit que uns 100.000. En els últims dies el nombre ha augmentat fins a 200.000. El govern ha enterrat de moment 50.000 persones en foses comunes.

Morts.



El terratrèmol deHaití han deixat desenes de milers de morts, destrucció i caos a la capital (Port au Prince) del país més pobre del continent americà.

Segons les autoritats del país, es calcula que la xifra de morts podria ascendir fins a les 200.000 víctimes, però actualment encara no es disposa de dades concloents o definitives. Una referència pot ser la de Paul Antoine Bien Aime, ministre de l'interior haitià:"Ja hem comptabilitzat al voltant de de 50.000 cadàvers i anticipem que hi haurà entre 100.000 i 200.000 morts en total, tot i que mai sabrem la xifra exacte" va declarar a Reuters.

A més, el secretari d'Estat de seguretat pública Aramick Louis va transmetre amb anterioritat que en aquests moments ja haurien estat enterrats 40.000 cadàvers en fosses comunes.

Si es confirmen aquestes xifres,el terratrèmol de 7,0 º a l'escala de Richter que ha deixat quasi destruïda la nació caribenya més pobra d'Amèrica, haurà suposat un dels 10 terratrèmols més mortífers que s'ha tingut constància.



Perque va passar?Clar que… per què passen aquestes coses? És la natura incontrolable l’única responsable d’aquest esdeveniment?

el conjunt de causes que van portar com a producte un dels fenomensmes grans van ser les secueles del passat com els temblors les plutjes fortes i la contaminacio que a vingut afectant esta republica, altres causes son el calfament global i el moviment de les plaques tectoniques. a la seua volta estes causen van portar consecuencies el terremoto i este va portar com a consecuencia la mort conflictes socials i molta fam i la destruccio de infraestructures, vanpoder evitar estes situacions si les persones estigueren informades en temes de prevencio i plans de seguretat.





Condicions infrahumanes.

A les nits que van seguir al terratrèmol, moltes persones a Haití dormien als carrers, a les voreres, en les seves actuacions, o en barraques improvisades, ja sigui perquè les seves cases havien estat destruïdes, o que temien les estructurespermanents no suportar els tremolors secundaris. [76] Construcció estàndards són baixos a Haití, el país no té els codis de construcció. Els enginyers han declarat que és poc probable que molts edificis s'han mantingut a través de qualsevol tipus de desastre. Les estructures es planteja sovint allà on poden cabre, i alguns edificis van ser construïts en els vessants amb fonaments insuficients o les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Terratremol de haiti
  • Ocupacio d españa ,fracia ,y haiti
  • Terratremol
  • Haiti
  • Haiti
  • Haiti
  • Haiti
  • Haiti

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS