Terretrèmols

Páginas: 2 (299 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2013
1a. On trobarem les roques més antigues, en el sondeig 1 o en el 4. Justifica la resposta.
Les roques més antigues les trobarem en el sondeig número 1, perquèaquestes roques són les que están mes allunyades de la dorsal formada per grans serralades.


2a. Quants mil•límetres s'ha desplaçat la placa on està situada la penínsulaibèrica:
a1. Les darreres 10 setmanes? 6 mil•límetres
a2. Des de fa un any? 27 mil•límetres
a3. Des de 1912? 270 cm
a.4. Des de que Catalunya era habitada pelsromans, ara fa uns 2000 anys? Troba una distància equivalent de la teva vida quotidiana.
Des que Catalunya era habitada pels romans fa 2000 anys, s'ha desplaçat 54 metres.2b. Quan es van formar els Pirineus? Quina va ser la causa? Explica de forma sintètica en un text d'entre 8 i 10 línies, l'abans, el durant i el després i dóna elnom i la causa de formació d'alguna altra serralada al món que es formés de forma similar.
Els pirineus es van formar per una col•lisió de la placa Ibèrica i de laplaca Europea.
Les roques que formen part dels pirineus són roques sedimentaries que provenen del mar que hi havia entre Europa i la Península Ibèrica. El mar va acumularsediments durant el Mesozoic i el Cenozoic fins que les plaques van col•lisionar i tot el material i van formar els Pirineus.
Els Apenins es van formar tambè per unacol•lisió de la placa del Adriàtic i la Euroasiàtica.


3a. Quants terratrèmols hi ha hagut al món, el dia anterior al que envies la feina i quants d'ells són d'unaintensitat igual o superior a 5.5?
El día 9/11/2013 hi ha hagut vint-i-tres terratrèmols i cap dels terratrèmols són d’una intensitat igual o superior a 5.5.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS