TERTA

Páginas: 2 (296 palabras) Publicado: 2 de junio de 2014
CAS 4:
Estàs atenent a la Claudia de 77 anys d'edat, al geriatric El Bingo, per fer-li DGC1 com a part del seu tractament de la DMNI. Un cop li has reaitzat la tècnica va allavabo i de sobte s'escolta un gran cop.
DEFINICIÓ DE LA MALALTIA:
DMNI Diabetes mellitus no insulina no dependent o tipus II, es un trastorn metabolic, suposa el 95% dels casos dediabetes. Consisteix en la degradació paulatina de la fabricació d'insulina. L'insulina és una proteïna, que facilita que les cèl·lules absorveixin la glucosa que viatja peltorrent sanguini. Si el pàncrees no pot sintetitzar l'insulina no podrà regular el nivell de sucre en sang.
I es presentaran les següent manifestacions:
Pol·liuria: gran volumd'orina
Polidípcia: deshidratació
polifàgia: les cèl·lules no consumeixen prou glícids i l'individú sempre té gana. Les cèl·lules per extreure l'energia necessaria per realitzarl'alimentació cremaran els lípids i proteïnes, la persona perdra pes irremediablement tot i que l'ingesta d'aliments a la seva dieta sigui desorbitant.
Aquest fet provoca una gransensació d'esgotament.
COMPLICACIONS CRÒNIQUES:
Neuropatia diabètica: ÉS produeix una reducció important de la sensibilitat a mans, peus i tormells, fet que insideix en l'augment del'aparició d'ulceres.
Macroangiopatia diabètica: És semblant a una ateroesclerosi, amb la diferencia de que és molt més intens, es per això que la diabetes augmenta el riscd'infart o de l'ictus. Pot ocorre que succëixi ua manca d'irrigació als membres inferiors, arribant fins el punt de haver d'apuntar dits, peus, tormells o cames.
Microangiopatiadiabètica: L'irrigació empitjora sobre tot a la retina ( glaucoma) i al ronyó, aquest fet es deu a la debilitat i fragilitat de les parets capil·lars i de les arterioles.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tert
  • Tert
  • Terta
  • Tert
  • Terte
  • terte
  • Wetrt Terter
  • Tert

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS