Text 10: El Jo I L’allò, Per Sigmund Feud

Páginas: 2 (500 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
Text 10: El Jo i l’Allò
Sigmund Freud (Freiberg, Moràvia, 6 de maig de 1856 - Londres, Regne Unit, 23 de setembre de 1939) fou un neuròleg austríac que va començar a interessar-se en la hipnosi ien com podia utilitzar-se per a ajudar els malalts mentals. Més tard abandonà la hipnosi en favor de l'«associació lliure» i l'anàlisi dels somnis per desenvolupar el que actualment es coneix com «lacura de la parla». 
Termes clau:
Id “Allò” = inconscient Ego “Jo” = conscient + pre-conscient
En aquest text sobre el Jo i l’Allò Sigmund Freud explica elseu segons objectiu de la psicoanàlisi, la teoria global de la personalitat, que va dividir en tres consideracions. En aquest text es basa en la tercera consideració, la consideració tòpica, basada enl’estudi de l’estructura del psiquisme, dividida en 3 consideracions (instancies) .
Aquestes tres instancies o com ell anomena en el text tres termes en els que s’estructura en nostre psiquismesón: conscient (Cc), pre-conscient (Prec) i inconscient (Inc). A través d’aquests tres termes, Freud ens fa la descripció del psiquisme, utilitza un vocabulari senzill perquè sigui molt més fàcil deentendre per tots aquells que estiguin interessats sobre aquest tema i això ajuda a entendre el text molt millor.
Per entendre l’estructura del psiquisme molt millor, primer ens diu que hem de tenirclar la diferencia entre conscient i inconscient, on ell ho fonamenta a la psicoanàlisi. Quan tenim clar aquesta diferencia podem profunditzar els nostres coneixements sobre aquest tema centrant-nosen les dues classes d’inconscient. Encara que normalment per totes les persones que desconeixem aquest tema quan sentim parlar de l’inconscient ens quedem només en el inici, només pensem en pensamentsreprimits, és a dir, com Freud diu en el text el nostre prototipus de l’inconscient és el pensament reprimit, i en certa part estem equivocats ja que dintre de l’Allò hi ha molts més àmbits que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari De Text Jo Firaire
  • Sigmund feud
  • Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo
  • Comentario De Texto Sigmund Freud
  • Rea Y Per Metro 10
  • PLATÓ TEXTOS PER A COMENTAR
  • Guia per al comentari de text
  • Per y duran i lleida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS