Text 6 Nietzsche

Páginas: 4 (816 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2015
Comentari text 6
Friedrich Nietzsche fou un filòsof alemany que influencia molt en el pensament del segle XX. Va fer una crítica de la cultura, la religió i la filosofia occidental basant-se enl'anàlisi de les actituds morals (positives i negatives) cap a la vida. Va meditar sobre les conseqüències del triomf del secularisme de la Il·lustració, reflexió que expressà d'una manera concisa en laseva observació que «Déu ha mort». Nietzsche va rebre un ampli reconeixement durant la segona meitat del segle XX, com una figura significativa en la filosofia moderna. Fou ingressat en clíniquespsiquiàtriques fins a la seva mort,el 1900.

El segle XIX confirma el final definitiu de l’Antic Règim i l’inici,gràcies a la Revolució Industrial, del capitalista i l'estat burgès. Això comportarà elnaixement de corrents oposades de caire socialista com el marxisme i l’anarquisme. A més, sorgiran moviments nacionalistes que causaran l’unificació d’Italia i Alemanya i culminaran en l’imperalisme i laI Guerra Mundial. En el món artístic, el sorgiment del romanticisme impulsarà la llibertat de l’home en oposició al racionalisme. L’estat burgès afavorirà l’aparició del realisme i naturalisme, quedescriuen la situació de la societat.

Els corrents ideològics que més influiren en Nietzsche foren la filosofia irracionalista de Schopenhauer i l’existencialisme i el positivisme. A més seran tambéimportants les idees de la filosofia alemanya de Hegel i Feuerbach. Finalment, cal dir que la filosofia del segle XIX provoca una crisi de valors i conduirà a noves formes de pensament.

El temaprincipal del text és que l'art segons Nietzsche sorgeix de l'opisició entre l'esperit dionisiac i l'esperit apol·lini.

Primer de tot, el text comença explicant la tesi principal que per culpa de latensió i de la constant lluita que hi ha entre lo dionísiac i lo apol·lini apareix l'art. Desde temps enrere s'ha pensat que el poble només s'ha interssar per l'aspecte més racional de la vida, però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEXTO NIETZSCHE
  • comentario de texto Nietzsche
  • TEMAS TEXTO NIETZSCHE
  • Comentario de texto-Nietzsche
  • Textos de Nietzsche selectividad.
  • An Lisis Del Texto De Nietzsche
  • Comentario De Texto Nietzsche
  • Produccion de textos en 6 primaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS