Text Argumentatiu_refugiats

Páginas: 3 (629 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2015
1. Llegiu aquest editorial publicat el dia 13 de setembre de 2015 a El País i responeu les preguntes que trobareu a continuació.
a) Assenyaleu quines parts del text corresponen a la introducció, elcos de l’argumentació i la conclusió.
b) Digueu quin és el tema del text.
c) Quina és la tesi que defensa l’editorial?
d) Quina és l’estructura d’aquest text argumentatiu? Justifiqueu la vostraresposta.
e) Expliqueu amb les vostres paraules quins arguments es fan servir per defensar la tesi i digueu a quin tipus pertanyen aquests arguments.
f) Trieu quin títol us sembla més adequat per a aquesteditorial.
1) Els refugiats arriben a Europa
2) Assumir les càrregues
3) Fugir d’una guerra

El cap de la diplomàcia alemanya, Frank-Walter Steinmeier, no exagerava divendres quan va advertir de lesconseqüències que tindria per al projecte europeu no trobar una sortida “al que pot ser el desafiament més important de la història de la UE”. Ho va dir abans de reunir-se a Praga amb quatre països–Hongria, Polònia, República Txeca i Eslovàquia– que, amb Romania i Letònia, rebutgen la implantació d'un sistema permanent de repartiment de refugiats entre els 28 països membres. Demà dilluns estàprevista una reunió de ministres d'Interior i Justícia de la UE en un clima de màxima preocupació per l'allau de refugiats que continuen arribant a Europa i el rebuig de diversos països al sistema de quotesproposat.
Si aquesta reunió fracassa, s'haurà de convocar una cimera d'urgència de caps d'Estat i de Govern i forçar una solució: gairebé no queda marge de temps per evitar una reculada perillosa. Notrobar una solució a la crisi dels refugiats pot arribar a afectar la lliure circulació de les persones. Potser convingui recordar als països que rebutgen les quotes que per construir la Unió Europeacal l'esforç de tots; i no resulta acceptable que els que es beneficien dels drets de pertànyer al club i de la solidaritat comunitària en altres matèries es mostrin ara tan poc disposats a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El texto en el texto
  • Texto
  • Textos
  • Texto
  • Textos
  • Texto
  • Textos
  • Textos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS