Text argumentatiu

Páginas: 2 (317 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
Text argumentatiu
L’alcohol
Jo estic en contra, perquè és considerat una droga que afecta i canvia el pensar, i la noció del temps, també danya neurones i a un òrgan molt important, com és elfetge. L'alcohol arriba a causar una malaltia incurable en l'ésser humà, la qual es diu cirrosi, i aquesta malaltia es produeix per l'addicció a l'alcohol. Una altra malaltia, per exemple, és elcàncer de laringe, de colon, d’esòfag i el de pàncrees, i aquestos poden arribar a causar la mort en l'ésser humà . L'alcoholisme és una malaltia que es produeix per l'excés d'alcohol.
L'excés d'alcohol,fa que l'ésser humà canviï la seva forma d'actuar, que pugui arribar a ser molt violent, i a vegades per culpa de l'alcohol, pot arribar a morir en accidents automobilístics, ja que l’alcoholredueix els reflexes de les persones que el consumeixen. En una enquesta de la Generalitat de Catalunya del 2011, he pogut observar que a Catalunya beuen diàriament el 10% de les persones entre 15 i 64anys, però els que han begut l’últim mes,el percentatge augmenta fins al 60%.
Per finalitzar, podem acabar dient, que l'alcohol danya a l'ésser humà i que és un droga mortal, com totes les queexisteixen. Causen efectes fatals com la intoxicació i pèrdua de memòria.

Estructura argumentativa:
Tema: L’alcohol
Tesi: L'alcohol és dolent per a la salut .
Premisses: És considera una droga pertothom i pot provocar la mort mitjançant malalties o accidents automobilístics.
Arguments: L’enquesta de la Generalitat de Catalunya.
Propietats del text:
Coherència: El text aconsegueix lacoherència necessària, perquè el text està acerat sobre la quantitat d’informació, la qualitat de la informació, i per l’estructura del text.
Cohesió: El text aconsegueix la cohesió necessària,perquè els paràgraf tenen un sentit comú, està ben puntuat ortogràficament, no es repetitiu, i els verbs no canvien de correlació lògica.
Connectors: Per exemple, a vegades, però, per finalitzar....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Text argumentatiu
  • El text argumentatiu
  • Text argumentatiu
  • El Text Argumentatiu
  • Text argumentatiu.
  • Text Argumentatiu
  • El text argumentatiu
  • El Text Argumentatiu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS