Text del modernisme

Páginas: 2 (320 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
El modernisme va ser un moviment cultural que es va extendre per tota europa, va començar amb la publicació del diari l'Avensel 1892, va ser un moviment que va tocar totes les arts.
Elmodernisme va agafar un habit cuotidia, els modernites feien art per art, es a dir, un simple objecte de la vida quotidiana com pot ser un café, el convertien en art, per a ells tot tenia que serbonic a la vista. A banda, pensaven que eren anacronics, que no pertanyien a l'epoca, que els demés estaven endarrerits culturalment, actuaven d'una forma bohémia, ells tenien ''glamour'' i elsdemés eren uns ''pasats de moda'', el demostraven a les reunions privades que feien on mostraben que eren moderns i actuaven amb una forma regeneracionista, es a dir que volien innovar, volienque tot fora modern i al seu gust, per exemple, volien netejar la llengua de vulgarismes i barbarismes.
Dins de la literatura, la poesía era l'art per excel.lencia que utilitzaven elsmodernistes perque podien expresar millor els seus sentiments i pensaments, moltes vegades en les seues poesía es refelxava la enyorança per la cultura grega i llatina i els temes principals solienser sobre la natura. En el cas de les novel.les, hi havien pocs personatges que moltes vegades es sentien sols i marginats, molt a sovint els temes eren erótics. A mitjanes del modernisme, vanaixer el simbolisme, els autors volien donar formes a alló que pensaven o descrivien, per exemple, per a representar la vida de un autor utilitzaven un arbre o una carretera.
Practicament lalliteratura modernista es basava en dos valors, sinceritat i verisme, encara que algunes vegades, per primera vegada, donaven importáncia al món irracional, als senitments, a la imaginació i aals somnis.
Uns dels autors més importants foren aquestos, Prudenci Bertrana, Joan Maragall i Victor Catalá, perque les seues obres influenciaren molt en els demés a favor del modernisme.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL MODERNISME
  • Modernisme
  • el modernisme
  • Modernisme
  • El Modernisme
  • modernisme
  • Modernisme
  • modernisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS