Text Modalitzar

Páginas: 3 (606 palabras) Publicado: 29 de enero de 2013
TEXT ARGUMENTATIU: LA SALUT I L’ALIMENTACIÓ
És evident que, l'alimentació consisteix en l'obtenció, preparació i ingestió dels aliments. A més, aquesta, determina l'estat de salut i s’encarrega delsubministrament d'energia per al funcionament correcte del cos humà.
Tots haurem escoltat alguna vegada, que som el que mengem, açò és una afirmació totalment certa, ja que els aliments determinenmolts aspectes de la nostra salut. Per aquest motiu, menjar bé ens ajudarà a mantenir la ment en perfectes condicions. I per contra, menjar mal ens pot dur a la depressió i altres desajustosmentals.
En primer lloc, cal assenyalar que tots deuríem de seguir una alimentació equilibrada basada en: els lactis, farinacis, carns, peixos, ous, fruites, hortalisses, olis i fruits secs. I a més,deuríem beure molta aigua perquè és un element essencial per al nostre cos.
En segon lloc, cal destacar que deuríem evitar una alimentació desequilibrada; aquesta està relacionada amb la qualitat oquantitat d’ aliments que ingerim. Ja que, un excés d’aliments ingerits, especialment si aquestos són rics en greixos, pot detonar en la malaltia d'obesitat. O per contra, per la falta d'aliments, degut aque, un individu pot arribar a la condició de malnutrició perquè gairebé no s'alimenta amb cap tipus de nutrient. La desnutrició, sol donar-se quan la persona viu en condicions d'extrema pobresa i liimpedeix adquirir aliments, o bé, quan una persona no reuneixen les quantitats de nutrients indicades.
Per altra banda, es molt important saber que, la dieta mediterrània, que des de fa segles pautatradicionalment l'alimentació dels països banyats pel mar Mediterrani, és una de les millors del món, ja que, es basa en el consum d’ingredients molt variats, però sobretot d’alta qualitat. A més, totsels tipus de menjar es solen cuinar de manera senzilla. En aquesta dieta, es molt freqüent veure un got de vi almenys al dinar o al sopar.
Des del punt de vista de la salut, la considerem com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El texto en el texto
  • Textos
  • Textos
  • Texto
  • El texto
  • Textos
  • Texto
  • Textos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS