Text "Una investigació històrica"

Páginas: 3 (530 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2014
Una investigació històrica








- Sigmund Freud














1er Batx B



1. Assenyala totes les hipòtesis proposades per Semmelweiss per a explicar les morts a laseva divisió de l’hospital.
2. Quines proves empíriques utilitza Semmelweiss per a confirmar o refutar les diferents hipòtesis?
La primera hipòtesi que va atribuir a aquell 6% més de mortalitatentre les mares que donaven a llum a la seva divisió per febre puerpal va ser una epidèmia d’aquesta però va ser descartada molt d’hora perquè només afectava a aquella divisió y les epidèmies no sonselectives. Un altre hipòtesi era que pot ser era causa de la superpoblació de la divisió de l’hospital però aquest fet es donava més en altres divisions de l’hospital. També es va descartar la hipòtesi deque les causes podien ser les diferents dietes alimentaries o les cures generals, ja que per a tot l’hospital eren iguals per a tothom. Una altra hipòtesi va ser Semmelweiss va refutar-la per tresmotius:
1) Les lesions d’un part són molt més greus que les d’un reconeixement.
2) Els estudiants feien pràctiques a les altres divisions de l’hospital però tenien un percentatge de mortalitat moltmés baix.
3) Quan es va reduir el nombre d’estudiants no va reduir el nombre de morts a la divisió.
I per últim, després de que casualment un col·lega seu, el doctor Kollestschka, va ser ferit al ditamb un escalpel amb matèria cadavèrica que un dels seus alumnes estava utilitzant per fer una autòpsia i morí per febre puerperal tal com les seves pacients, Semmelweiss va arribar a la conclusió deque aquesta matèria cadavèrica s’havia introduït al corrent sanguini i havia causat la febre puerperal.
Una vegada arribada a aquesta conclusió la va posar a prova, va imposar la norma de que tots elsestudiants es rentessin les mans amb una solució de calç clorurada abans de reconèixer cap malalta i les morts van descendir al mateix percentatge que a les altres sales.
3. L’experimentació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Textos históricos
  • Texto historico
  • Textos Históricos
  • Textos Históricos
  • Textos historicos
  • TEXTOS HISTORICOS
  • Texto historico
  • textos historicos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS