text

Páginas: 2 (443 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2014

Text argumentatiu, pg 290 ex 7
Des de l’antiguitat trobem que la literatura que més triomfa és aquella que compleix amb el que demana la gent. I que moltes persones la cataloguen d’una literaturamés simple o de baixa qualitat, un exemple és Virgili i Terenci, el primer d’aquest va fer una literatura més pròxima a la població, amb un vocabulari més del carrer etc, i Terenci, al contrari queVirgili va fer una literatura més culta i com a conseqüència no va triomfar tan com el primer.
Actualment això continua passant, però no només en l’àmbit de la literatura, sinó també en el món delcinema, de la música...Tot i així, jo no estic d’acord de que diguin que l’èxit s’aconsegueix fent productes de baixa qualitat.
Molts escriptors com és Josep Maria de Sagarra, van fer una literaturaque era pròxima a la gent, explicaven situacions i problemes, amb els quals els lectors es podien identificar, utilitzaven un vocabulari propi de la població, com per exemple en el Cafè de la Marina,Sagarra utilitza un vocabulari propi de la pesca i d’aquesta manera la gent del carrer podria entendre perfectament el que volia dir l’autor.
Per a mi les persones que escriuen per satisfer ellector, no vol dir que les seves obres siguin pitjors que les altres, i per tant no les hem de menysprear.
Com ja s’ha mencionat abans, en el món del cinema passa el mateix, els directors produeixenpel·lícules que sap que el públic la rebrà molt bé i que per tant tindrà un èxit assegurat.
Com diu Miquel Gibert “ El dramaturgs bons i fins i tot excel·lents, amb una producció molt àmplia s’han deresignar, [...], a un fet inevitable: de tota la seva obra, se’n salven uns quants títols per a l’escenari que esdevenen una referència contant per a la llengua i la cultura del seu país; la resta depeces, sobreviuen, en el paper imprès, més o menys llegides, més o menys oblidades, però sempre lluny de l’escenari”
Amb això el que ens vol dir és que moltes vegades volen fer unes obres tan cultes,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Texto
  • Textos
  • Texto
  • Textos
  • Texto
  • Textos
  • Textos
  • Texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS