Textos descriptius i narratius

Páginas: 3 (545 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013
ELS TEXTOS DESCRIPTIUS
El retrat. Descriu un personatge real o fictici, tot enumerant atributs físics, qualitats morals, l'ambient que l'envolta o les activitats que fa. L'objectiu sol ser unapresentació o lloança.

La caricatura. És un retrat exagerat i distorsionat. Destaca els trets físics i de personalitat més rellevants d'un personatge amb projecció publica per fer-ne una crítica osàtira.

La descripció científica. Forma part de textos expositius o argumentatius, o s'identifica amb informes o articles propis d'àmbits de recerca i acadèmics. Descripció tècnica, txt. directius.Els diccionaris. Configuren un gènere de textos descriptius que presenten les característiques identificatives de les paraules d'una llengua.

Esquema i recursos lingüistics de la descripció
Mancade temporalitat: L'ordenació dels enunciats que configuren un text descriptiu no és rellevant des del punt de vista cronològic.
Jerarquia informativa: És classifiquen els trets de la descripció segonsla importància que els donem. L'autor organitza la informació al voltat de nuclis, predicats principals i predicats secundaris.
Enumeració d'atributs: es detallen les característiques de l'element ola persona que es descriu.
Comparació: comparem allo descrit amb altres de semblants, per mostrar-ne les semblances o les diferències.
En els textos descriptius abunden els adjectius, elsparticipis, els verbs copulatius(ser,estar...) i les construccions comparatives i els marcadors espacials, per situar els objectes en l'espai.

Els textos Narratius
El tipus textual de la narració escaracterittza per la transmissió informativa d'una seqüència temporal d'accions o esdeveniments. Hi ha molts gèneres narratius, entre els quals podem destacar els següents:
La crònica. Respecta l'ordrecronològic dels esdeveniments, i d'aqui que l'elements temporal estigui en present. Les cròniques periodístiques exposen esdeveniments socials, observats peels ulls del periodista. El reportatge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clase I Tipos de textos
  • Texto Dramatico I
  • Textos Filosoficos I
  • Comentario Texto Alfonso I
  • Comentario De Texto I El Extranjero
  • Comentari De Text Mar I Cel
  • L'origen del lèxic i Tipus de textos.
  • Resum I Comenari Text UOC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS