TFG Esborrany

Páginas: 32 (7995 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2015
ÍNDEX
INTRODUCCIÓ
MARC TEÓRIC
2.1. Bullying en els centres i la diversitat afectivo-sexual
2.1.1. Definició Bullying
2.1.2. Homofòbia a les aules
2.1.3. Definició diversitat afectivo-sexual
2.2. Competències del professorat
2.1.1. Formació inicial del professorat envers a la diversitat afectivo-
sexual
2.1.2. Oferta de formació continua al professorat envers a la
diversitatafectivo-sexual
2.2. Perfil de les competències del docent per a la ressolució de
conflictes (Bullying)
METODOLOGIA
RESULTATS
4.1. Situació del Bullying al centre
4.2. Atenció a la diversitat
4.3. Actuacions per tractar la diversitat sexo-afectiva al centre
4.3. Relació professor-alumne
CONCLUSIONS
BIBLIOGRAFIA
JUSTIFICACIÓ
Durant aquest últim any de carrera he tingut dues assignatures quem’han cridat l’atenció, una d’elles Disseny, Desenvolupament i Avaluació de la Formació, en la qual vaig poder veure que una de les possibles sortides laborals, la formació a distància. La qual en l’actualitat és un dels recursos formatius més demandats, ja que ofereix flexibilitat horària i facilita per a poder compaginar els estudis amb la feina.
I per altra banda, trobem l’assignaturad’Orientació i Gènere la qual va proporcionar-me eines i recursos per poder entendre millor el món, i poder tindre una visió més clara del sistema en el que ens movem i en el qual en som partíceps actius. Aquesta assignatura em va permetre poder acabar de verificar moltes de les meves idees sobre la sexualitat i sobre la manipulació social a la qual ens veiem sotmesos.
Doncs bé aquestes dues matèries,han estat els meu punts de partida per donar lloc al meu Treball Final de Grau, i d’aquí parteix la proposta de dur a terme anàlisis de les necessitats formatives dels docents de secundària, per a una posterior elaboració d’un Curs de Formació a distància per a professorat de secundaria, sobre el bullying que pateixen els adolescents en els centres educatius degut a la seva orientació sexual.
Jaque, la societat està patint un canvi envers a l’exteriorització d’aquesta sexualiat, i l’escola com agent educatiu social segueix marcant uns rols de gènere molt tradicionals, sobretot en les etapes d’educació secundària, és a dir, en plena adolescència, i això és degut a la manca de formació per part del professorat en el tracte d’aquesta temàtica, sent aquest serà un dels objectius del treball,identificar si hi ha existència d’aquest bullying sexual, i com el tracten els docents en les aules. Per a posteriorment proposar un curs formatiu per a aquest professionals per tal de canviar la concepció social dels rols de gènere dintre de les institucions educatives, ja que aquestes són un reflex clar de la societat, i alhora són també motor de canvi d’aquesta, sempre des d’un enfocamentd’atenció a la diversitat.
MARC TEORIC
Bullying en els centres educatius
2.1.1. Definició Bullying
Des de les darreres dècades s’han dut a terme diverses investigacions a arreu del país, per tal de tractar el tema de Bullying, una temàtica molt debatuda tant pels mitjans de comunicació com pels propis professionals de l’educació. Aquest concepte consisteix en la confrontació entre dos o entre uni més alumnes, on hi ha sempre un agressor i una víctima agredida. Aquestes agressions i a part de ser intencionades solen donar-se de manera persistent. Donant lloc a varies tipologies d’agressions, ja siguin agressions verbals, agressions físiques o bé d’exclusió social,. (Cerezo, 2007).
Des de la dècada dels noranta aquest concepte va tindre el seu moment més àlgid el que va provocar unallau d’investigacions tant dintre del món psicològic, educatiu com estatal, per tal de prevenir el Bullying i promoure la cohesió social i millora de convivència del centre.
Per a la nostra recerca aquest és un dels punts d’inici. I és que tal i com apareix en el recull de Prevención de la violencia y la mejora de la convivencia en las escuelas: investigación educativa y actuaciones de las...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TFG
  • Tfg finales
  • TFG Plantilla
  • Esborrany
  • Presentación TFG
  • Esborrany d’un assistent social
  • TFG
  • TFG

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS